SUSJEDNOJ DRŽAVI ČESTITAO, A SVOJOJ NIJE: Dragan Čović uputio čestitku Plenkoviću, Milanoviću i Jandrokoviću povodom Dana Državnosti Hrvatske

Hrvatska danas slavi Dan državnosti prisjećajući se 30. maja 1990. godine kada je konstituisan prvi demokratski izabrani Hrvatski sabor.

  • Politika

  • 30. Maj 2021  

  • 9

Povodom Dana državnosti Hrvatske čestitku je Andreju Plenkoviću, Zoranu Milanoviću i Goradnu Jandrokoviću uputio i lider HDZ-a Bosne i Hercegovine i predsjednik HNS BiH Dragan Čović.

“Danas je poseban, veličanstven dan kada se prisjećamo povijesnog trenutka kojemu smo svjedočili prije tri desetljeća. Doista, nakon dugo vremena i raznih režima, naša Hrvatska vratila je svoju suverenost i demokraciju i uspostavila institucije koje su sačuvale naš narod. Ovaj povijesni datum prilika je da se prisjetimo neprocjenjivosti hrvatskog zajedništva i svih trenutaka koje smo skupa u tim bremenitim vremenima prošli. Možemo biti ponosni da se danas prisjetimo svih dostignuća u postizanju slobode i žrtve koju su naši branitelji položili za svoju domovinu. Hrvatski narod u Bosni i Hercegovini je dao svoj nemjerljiv doprinos u obrani i uspostavi današnje suverene Republike Hrvatske i opet bi stali u zaštitu Lijepe naše”, naveo je Čović.

“Dragi prijatelji, hrvatski narod u Bosni i Hercegovini i dalje se bori za uspostavu jednakopravnosti i ustavom zajamčene konstitutivnosti. U sljedećem razdoblju u kojemu moramo riješiti sva otvorena pitanja uzdamo se i u pomoć i medijaciju institucija Republike Hrvatske kako bi ubrzali euroatlantski put koji je jedini jamac demokratskih procesa i prosperiteta i put koji nema alternativu. Hrvati iz Bosne i Hercegovine imaju dvije domovine i na to su istinski ponosni. Još jednom, svim Hrvaticama i Hrvatima u našoj domovini i izvan nje čestitam današnji Dan državnosti na tri desetljeća zajedništva i slobode”, naveo je.

Dan državnosti Hrvatske ove godine obilježava se na 31. godišnjicu konstituiranja prvog demokratskog i višestranačkog Sabora kojemu je za predsjednika bio izabran Žarko Domljan.

Odnos koji Dragan Čović ima prema susjednoj Hrvatskoj i koji je i u današnjoj čestitci iskazao, ne pokazuje prema vlastitoj domovini, na čijem je čelu bio u dva mandata. Kada je BiH obilježavala Dan državnosti, 25. novembra 2020. Dragan Čović nije uputio čestitku ni građanima niti Predsjedništvu BiH. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...