"SB" NA VELIKOM SKUPU ISPRED PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BiH: Hadžikadić kategoričan - "To je naša SVETA OBAVEZA, treba nam NOVI DRUŠTVENI UGOVOR!"

U toku je veliki skup ispred Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u organizaciji Platforme za progres.

  • Vijesti

  • 30. Maj 2021  

  • 4

Građani koji su stigli ispred Parlamenta na transparentima su poručili da žele jednake šanse za mlade, penzije, a ne socijalu pomoć.

 

"Raja sa biroa", “Našim venama teku donacije”, “Mi nismo plemena”, "Jednaka šansa za mlade" i “I dijaspora se pita” samo su neki od transparenata koji se mogu vidjeti u rukama građana koji su danas došli na protestnu šetnju.

Protestna šetnja se održava pod motom “Nazovimo stvari pravim imenom”.

Hadžikadić je kazao kako je porazno da građane niko nikad nije upitao kako im je.

"Njima je dobro jer imaju državu koja ih hrani, a druge šalje vani", izjavio je te se zapitao jesmo li taoci korumpiranog pravosuđa.

Dodao je da se osjeća nesigurno u sopstvenoj državi, da u državi ima najmanje države kod onih koji treba da je brane i grade.

"Nigdje nema nas - građana, i mi pristajemo na to. Prije godinu dana smo imali brojne zahtjeve, a ostvaren je djelomično samo jedan, da se održe izbori. I izbore žele da nam oduzmu jer kažu da im možda neće biti jer im se ne sviđa zakon", naglasio je on.

Mi smo jednostavno u stanju zatočeništva, nastavio je, i pristajemo na to.

"Iz ovog začaranog kruga nećemo izaći s našim političarima i međunarodnom zajednicom. Oni mogu pomoći ili odmoći, ali do nas je. Naša je to sveta obaveza. Nama treba novi društveni ugovor, dogovor elemenata društva i stvaranje novog poimanja države", izjavio je on.

Predložio je da u preambuli tog ugovora treba da stoji da je BiH država prava i znanja, pa onda sve ostalo.

"Naš cilj nije država Dragana, Bakira i Milorada, već država svih nas", izjavio je Hadžikadić te naglasio kako je cilj težiti državi s jednom nacijom.

Pored Hadžukadića, prisutnima su se obratili i Jusuf Arifagić,  Selma Ćatibušić i fra Ivo Marković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...