HARIS ZAHIRAGIĆ PODNIO INICIJATIVU: "Zadužuje se Vlada KS da odmah i bez odlaganja obezbijedi prijem svih mladih doktora..."

Kako se dalje dodaje u njegovom prijedlogu, Vlada KS bila bi zadužena da napravi program i na sistemski način dugoročno riješi prijem svih mladih doktora iz Kantona Sarajevo.

  • Društvo

  • 31. Maj 2021  31. Maj 2021

  • 2

Haris Zahiragić, zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo, zvanično je podnio inicijativu da posao dobiju mladi ljekari koji su bili angažovani u borbi protiv pandemije Covida-19. Kazao je da očekuje podršku kolega zastupnika.

"Zadužuje se Vlada Kantona Sarajevo da odmah i bez odlaganja obezbijedi prijem svih mladih doktora koji su bili angažovani u borbi protiv pandemije Covida-19 u javnim zdravstvenim ustanovama, na period od najmanje godinu dana, a zatim i svih mladih doktora koji se nalaze na evidenciji Službe za zapošljavanje", navedeno je u Zahiragićevoj inicijativi.

Kako se dalje dodaje u njegovom prijedlogu, Vlada KS bila bi zadužena da napravi program i na sistemski način dugoročno riješi prijem svih mladih doktora iz Kantona Sarajevo, odnosno program koji će omogućiti svim mladim doktorima godinu dana radnog iskustva, a kako bi dobili priliku za prvo radno iskustvo i stekli uslove za specijalizaciju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...