KAKVA BRUKA: Plenković napao medije, a ovo je dokaz da je HDZ političara rodom iz Sarajeva nazvao krivim imenom (FOTO)

Premijer Hrvatske Plenković napao je jučer medije optuživši ih da su namjerno krivo govorili ime HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Zagreba i tako mu odmogli u kampanji.

  • Mini market

  • 01. Jun. 2021  01. Jun. 2021

  • 0

HDZ-ov kandidat zove se Davor Filipović, a u više navrata nazivan je imenom Damir. Na to je jučer Plenković upozorio novinare.

"Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba doživio je bezobrazluk i divljaštvo. Pojedini voditelji na televizijama Nova TV i RTL namjerno su mu, kao slučajno, govorili ime ne bi li ga dezavuirali", rekao je jučer ujutro premijer Andrej Plenković.

Novinari su ga pitali odakle mu da je to namjerno.

"Pa, više je nego očito, ajde, gospođice. To se vidi iz aviona. Ne može se baš slučajno govoriti krivo ime čovjeku kojeg zovete. Tu bozu se može prodavati samo nekome naivcu ili nekome tko je malouman. Ali nekome ozbiljnom ne. Ta vrsta bezobrazluka i medijske agresije koja je išla prema Filipoviću, nije profesionalno, objektivno i nepristrano novinarstvo. Ako neki zovu ljude u emisije kao goste da bi ih onda tamo ponizili, namjerno im govoreći krivo ime, onda narod mora znati - ako odete kod nekoga na RTL u goste tko ima takvu emisiju, onda znate da idete lijevom novinaru, lijevom uredniku koji vas neće tretirati profesionalno, nepristrano i neutralno, nego će vam namjestiti zamku ne bi li vas dezavuirao", rekao je Plenković i primio mikrofon RTL-a, piše Index.hr.

Osim toga, naglasio je da su Filipovića opet nazivali imenom Damir i da je to učinjeno na više televizija.

HDZ-ovci ga nazivali Damir

No, sami HDZ-ovci su krivo pisali ime svog kandidata. Tako je na webu trešnjevačkog ogranka HDZ-a i danas vidljivo da su sami svog kandidata, umjesto Davor, nazvali Damir.

Tako se u URL-u članka od 10. februara još vidi krivo ime.

alt

Također, kad se u tražilicu upiše Damir Filipović, prikažu se članci. Na prvom je još vidljivo krivo ime. U samom članku to je ispravljeno.

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...