BOMBA IZ MADRIDA: Real Madrid zvanično potvrdio ime novog trenera, "Kraljeve" preuzima prekaljeni stučnjak

Iskusni italijanski stručnjak potpisao je novi ugovor s ‘kraljevskim klubom‘ na tri godine.

  • Sport

  • 01. Jun. 2021  02. Jun. 2021

  • 0

Potraga za nasljednikom Zinedinea Zidanea nije dugo trajala. Spominjao se Massimiliano Allegri kao izvjesno rješenje, no on se vratio u Juventus

Antonio Conte svojim stilom i temperamentom teško bi se uklopio u Realovu realnost, a mogućnost njegova dolaska otpala je kad je iznio financijske i transferne zahtjeve. Mauricio Pochettino je pak teško dostupan. Stoga se predsjednik Florentino Perez sjetio svog starog suradnika Carla Ancelottija.

Iskusni Italijan potpisao je novi ugovor s 'kraljevskim klubom' na tri godine, a javnosti će biti predstavljen u srijedu. Trofejni talijanski strateg prošle sezone osvojio je 10. mjesto s Evertonom Premierligi, no Realovi su čelnici s njim u kontaktu u posljednjih sedmicu dana. Ancelotti je s kraljevskim klubom osvojio Ligu prvaka 2014. godine, a s klupe je smijenjen godinu kasnije. U međuvremenu je vodio Bayern i Napoli, a na klupi Evertona bio je od 2019. godine. Ranije je pak bio trener Reggiane, Parme, Juventusa, Milana, Chelseaja i Paris Saint-Germaina.

altFoto: AFP / Peter Powell

Ancelotti nije bio prvi izbor Reala. Na prvome mjestu im je bio Mauricio Pochettino kojeg PSG ne želi pustiti prije isteka ugovora, a drugi je klupska legenda Raul Gonzales. Ipak, čini se da su u Realu skloni tome da Raul nastavi voditi drugu momčad Castillu te da ujedno skuplja iskustvo uz 61-godišnjeg Ancelottija kako bi jednog dana od njega preuzeo klupu.

Ancelottija je pokušao dovesti i Inter, ali on je tu ponudu odbio. Perez je pokazao da je spreman na sve i u slučaju Superlige, pa ne bi trebalo čuditi što se opet okrenuo čovjeku kojeg je potjerao iz kluba nakon sezone bez trofeja, iako mu je upravo on sezonu ranije osigurao toliko željenu 'Decimu'. Kako to slikovito piše španjolski As, Ancelotti je prekaljeni kapetan kojem se može povjeriti kormilo nakon Zidaneovog odlaska.

Bilo je u prošlosti pokušaja s trenerima poput Beniteza i Lopeteguija, ali povijest je pokazala da su se u Realu najbolje snalazili oni stručnjaci koji su puno pažnje posvećivali međuljudskim odnosima. A Ancelotti je bio u odličnim odnosima s Realovim senatorima koji polako odlaze sa scene i prepuštaju svoje pozicije mlađima. Ta ljudska komponenta bit će jako važna u novom tranzicijskom razdoblju.

(Sportske novosti)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...