NENAD NEŠIĆ REAGOVAO NA IZJAVE ŠEFIKA DŽAFEROVIĆA: "Zašto lijepo ne kažete ono što mislite? Vi i vaš šef to znate i zato naš narod nazivate genocidašima"

"Vi možete samo da se unormalite, shvatite da postojimo i da ćemo postojati, da ćemo kao narod biti sve jači i da to želimo i Vašem narodu, radeći zajedno i ne pristajući da nam oduzmete bilo šta", poruka je Nešića.

  • Politika

  • 02. Jun. 2021  02. Jun. 2021

  • 8

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović poručio je predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku da bi puno bolje bilo da je sazvao sjednicu Predsjedništva na kojoj bi se usaglasio državni budžet nego što ide u Beograd. Džaferović je poručio da "Srbija nema nikakvih prava kada je riječ o dolasku visokog predstavnika u BiH".

Džaferović smatra da je to njegov pokušaj da se na neki način državne institucije učine inertnim, da ne rade svoj posao efiksano i funkcionalno.

“To je dobro poznata politika gospodina Dodika, koja neće proći i uspjeti, institucije Bosne i Hercegovine će funkcionirati. Nažalost, bespotrebno gubimo vrijeme, do sada smo, za nešto malo više od šest mjeseci njegovog predsjedavanja Predsjedništvom BiH, trebali održati nekoliko sjednica i riješiti važne stvari, kao što je budžet državnih institucija. Nismo, ali riješit ćemo. Mislim da se na ovaj način proizvodi šteta i za one za koje Dodik tvrdi da ih predstavlja”, kazao je Džaferović za Hayat televiziju.

Na ovu izjavu Džaferovića reagovao je predsjednik DNS-a Nenad Nešić.

“Izvinjavam se građanima što sam od gospodina Džaferovića tražio da se aktivira i zasluži svoju platu. Za sve ljude koje predstavlja i za sve nas na koje misli da utiče, bolje bi bilo da je nastavio da ćuti. Kritikom sastanka koji će politički predstavnici Srba iz Republike Srpske imati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, još jednom je pokazao svoje neznanje, ali iznad svega svoj odnos prema Srbima, Srbiji i Republici Srpskoj”, navodi Nešić.

“Zašto, gospodine Džaferoviću, lijepo ne kažete ono što mislite kad kažete ‘Srbija nema nikakvih prava’ – da, ustvari, mislite da Srbi nemaju i ne smiju imati nikakvih prava? Specijalne i paralelne veze Republike Srpske i Republike Srbije jedan su od temelja našeg opstanka. Vi i Vaš šef, gospodine Džaferoviću, to znate i zato naš narod nazivate genocidašima, a našoj matici oduzimate pravo da nas pomaže i voli, kao i da mi volimo nju. Zato Srbe, Republiku Srpsku i Srbiju svako malo pokušavate nacrtati zlim”, tvrdi Nešić.

Kako kaže, Srbija je zemlja najdinamičnijeg ekonomskog razvoja u Evropi, piše N1.

“Nije prošlo i neće proći, Džaferoviću. Odgovor Srbije, kao zemlje najdinamičnijeg ekonomskog razvoja u Evropi, na sve vaše nasrtaje je bio da prva pruži spas od Covida u vidu vakcina. Odgovor srpskog naroda u BiH je da nam je Republika Srpska iznad svega, iako nekada pokušavaju da nas na toj temi dijele. I Vi tu ne možete baš ništa. Možete samo da se unormalite, shvatite da postojimo i da ćemo postojati, da ćemo kao narod biti sve jači i da to želimo i Vašem narodu, radeći zajedno i ne pristajući da nam oduzmete bilo šta”, poruka je Nešića.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastat će se danas u Beogradu s delegacijom političara iz Republike Srpske, koju predvode entitetska predsjednica Željka Cvijanović i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...