POMOGNI TI MENI, POMOGNUT ĆU I JA SEBI: Za svakog otpuštenog radnika tokom pandemije ministrica EDITA ĐAPO nagradila "Avaz" d.o.o sa...

Istog dana u kome je lider SBB-a u Hercegovini najavljivao odlučnu borbu protiv siromaštva, objavljen je izvještaj Ureda za reviziju Federacije BiH u kojem je analizirana tzv. korona-pomoć u iznosu od 90 miliona KM koje je Vlada Federacije BiH prošle godine dodijelila firmama na ime pomoći u očuvanju radnih mjesta i i ukupnog poslovanja.

  • Mini market

  • 03. Jun. 2021  03. Jun. 2021

  • 5

Fadrudin Radončić, lider Saveza za bolju budućnost, posjetio je prije dva dana Mostar, gdje je novim članovima svoje stranke uručio članske iskaznice te se zadržao u razgovoru s građanima. Radončić je, kako navodi njegov dnevni bilten "Dnevni avaz",  u "ugodnoj atmosferi"... "kazao da je SBB, kao stranka centra, sa svojim izbornim principima, koji ekonomiju i borbu protiv siromaštva stavljaju u vrh priorteta, neophodna Bisni i Hercegovini i bošnjačkom narodu".

Radončića je u posjeti Mostaru pratila i Edita Đapo, članica SBB-a i ministrica okoliša i turizma u Vladi Federacije BiH.

RADONČIĆ I ĐAPO U MOSTARU (Foto: Avaz)

Istog dana u kome je lider SBB-a u Hercegovini najvljivao odlučnu borbu protiv siromaštva, objavljen je izvještaj Ureda za reviziju Federacije BiH, u kojem je analizirana tzv. korona-pomoć u iznosu od 90 miliona KM koje je Vlada Federacije BiH prošle godine dodijelila firmama na ime pomoći u očuvanju radnih mjesta i i ukupnog poslovanja.

U tom izvještaju je navedeno da je Ministarstvo okoliša i tuzrizma, na čijem se čelu nalazi SBB-ovka Edita Đapo, od 30 miliona KM, koliko je imalo na raspolaganju, dodijelilo brojnim firmama enormna budžetska sredstva uprkos tome što njihovi vlasnici nisu zadovoljili kriterije, pogotovo one u vezi s (ne)otpuštanjem radnika.

"Uredbom o dodjeli pomoći je utvrđeno da korisnici financijske pomoći ne mogu smanjivati broj radnika u periodu do 31. 12. 2020. godine u odnosu na broj zaposlenih na 30. 9. 2020. godine, međutim Federalno ministarstvo okoliša i turizma to nije ispoštovalo", stoji u revizorskom Izvještaju.

Među veće prekršaje koje je počinilo Ministarstvo na čelu s Editom Đapom, federalni revizori navode da je preduzeće "Avaz" d.o.o. ( za koje znamo da nema nikakve veze s Fahrudinom Radončićem!) dobilo 419 hiljada KM iako je u kontroliranom periodu uručilo otkaz za čak 65 svojih radnika! To znači da je Edita Đapo za svakog otpuštenog radnika počastila "Avaz" d.o.o  s više od 6,5 hiljada KM!

Ima li ljepšeg i jedinstvenijeg primjera borbe protiv siromaštva (u Bošnjaka!) nego kada te država novcem poreznih obveznika stimulira da masovno otpuštaš i u socijalnu bijedu tjeraš svoje zaposlene?!

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...