BOMBA IZ ITALIJE: Miralem Pjanić neće više grijati klupu, rekao je "da", ali pod jednim uvjetom...

Italijanski i španski mediji pišu proteklih dana o sudbini Miralema Pjanića u redovima Barcelone.

  • Sport

  • 03. Jun. 2021  03. Jun. 2021

  • 0

Pjanićeva prva sezona u Barceloni mogla bi, ujedno,  biti i posljednja. Ronald Koeman ostaje, to znači da se za bh. reprezentativca neće ništa promijeniti pa bi odlazak bio možda i najbolje rješenje.

Veliki zaokret napravljen je prije nekoliko sedmica, kada je Massimiliano Allegri imenovan za novog trenera Juventusa. Povrtakom trofejnog stručnjaka odmah se počelo špekulisati i o novoj avanturi Pjanića među "Bianconerima".

Dok je bio trener Juventusa, Pjanić je bio jedan od najlojalnijih Allegrijevih "vojnika" kako na terenu, tako i u svlačionici. Proteklih dana su obavili i nekoliko telefonskih razgovora.

"Gazzetta dello Sport" navodi da je Pjanić već rekao ''da'' povratku, ali transfer neće biti jednostavan, jer se može realizovati pod samo jednim uslovom.

Detaljnije je o tome pisao "Corriere dello Sport", koji navodi da Mire u Juventus može samo doći kroz posudbu, što uopšte nije jednostavno.

Barca ima finansijskih problema i želi unovčiti Pjanića, dok, s druge strane, i u Juventusu situacija nije mnogo bolja te "Stara dama" gleda da prođe što jeftinije.

Katalonci u Juventusu imaju nekoliko interesantnih igrača. Najzanimljiviji je svakako Matthijs De Ligt, ali "Bianconeri" se ni po koju cijenu ne namjeravaju odreći defanzivca kojeg vide kao budućeg kapitena.

Prošlogodišnjom zamjenom Pjanić - Arthur svi su bili na gubitku. Obojica veznjaka su totalno podbacila iz raznih razloga pa je za očekivati da ovaj put Barca i Juve budu značajno oprezniji.

Ranije se pisalo da Barcelona za bh. veznjaka želi minimalno 30 miliona eura. Osim Juventusa, prema posljednjim informacijama, interes još pokazuju Chelsea i Inter.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...