ŽELJKO KOMŠIĆ VRLO REZERVISANO O RAZGOVORIMA IZETBEGOVIĆA I ČOVIĆA: "Od početka je to nakrivo nasađeno, ne znam da li će izaći na dobro"

Što se tiče kandidature za sljedeće izbore, Komšić je rekao da je to daleko, da ta odluka kod njega još ne postoji, a i da postoji, trebalo bi je saopćiti u BiH.

  • Politika

  • 04. Jun. 2021  04. Jun. 2021

  • 17

Na pitanje o jučerašnjim pregovorima između Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića o promjenama Izbornog zakona, član Predsjedništva BiH Željko Komšić bio je vrlo rezervisan.

"Izborni zakon i sastanci vezani za njega su od početka krenuli pogrešno. I kad je krenulo pogrešno, ne znam da li će to izaći na dobro", izjavio je on.

Nažalost, taj metod su odabrali neki drugi, nastavio je te kazao kako njima treba postaviti pitanja šta očekuju od tog procesa.

"Mislim da je sve to, narodski rečeno, nakrivo nasađeno", istaknuo je Komšić.

Što se tiče kandidature za sljedeće izbore, Komšić je rekao da je to daleko, da ta odluka kod njega još ne postoji, a i da postoji, trebalo bi je saopćiti u BiH, piše Klix.ba.

"Šta će biti - ko to zna, sutra ne znamo šta će biti, a kamoli iduće godine, posebno kad se prijeti blokadom izbora. Oni koji time prijete, trebali bi znati gdje će ih to odvesti", zaključio je Komšić u vezi s ovim pitanjem na konferenciji za medije u Podgorici.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...