ČOVIĆ PRVA, RADONČIĆ DRUGA RUKA: Kako se ministar Selmo Cikotić našao na udaru HMS-a i "Avaza"!?

Portal Hms.ba, blizak lideru HDZ-a Draganu Čoviću, objavio je u četvrtak tekst pod naslovom "Najžešći nasrtaj bošnjačke politike na multietnicizam Granične policije BiH u režiji ministra Cikotića". Autor teksta se poziva na "dobro informiranog izvora iz sektora sigurnosti", a prema našim saznanjima, iza ove formulacije krije se poznata sarajevska medijsko-politička kuhinja.

  • Mini market

  • 05. Jun. 2021  05. Jun. 2021

  • 1

U tekstu je istaknuto da ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić "sabotira svečanu 21. godišnjicu formiranja Granične policije BiH", zakazanu za ponedjeljak, 7. juna.

Screenshot/Hms.ba

Dalje se tvrdi da je tog dana predviđena dodjela najviših policijskih priznanja službenicima Granične policije BiH koji su to zaslužili, ali je ministar Selmo Cikotić "odlučio uskratiti nagrađivanje policajaca".

"Ovakav Cikotićev potez predstavlja drastičan primjer izravnog miješanja nakaradne unitarističke politike u operativnu samostalnost državne policije, što će bez sumnje izazvati destabilizaciju unutar sigurnosnog sektora", navodi se u tekstu portala bliskog Draganu Čoviću.

Da ne ostane samo na objavi portala bliskog HDZ-u, pobrinuo se sarajevski "Dnevni avaz", vlasnika i utemeljitelja Fahrudina Radončića.

Tako danas "Dnevni avaz" objavljuje tekst pod naslovom "Skandalozno: Selmo Cikotić blokirao dodjelu priznanja Graničnoj policiji", s gotovo identičnim tvrdnjama koje je iznio i portal blizak Draganu Čoviću, uz dodatak dokumenta dostavljenog Graničnoj policiji BiH (na čijem se čelu nalazi Zoran Galić, odani kadar HDZ-a) s obrazloženjem da u kratkom roku "Ministarstvo sigurnosti nije u mogućnosti provesti kompletnu proceduru izrade rješenja za dodjelu predloženih nagrada“.

Screenshot/Avaz.ba

"Dnevni avaz", također, citira i nepoznatog sagovornika koji optužuje ministra Cikotića za "nezabilježen udar jednog politikanta na operativnu samostalnost najveće državne policijske agencije".

Prema svemu sudeći, ponovo su se stopili interesi Dragana Čovića i Fahrudina Radončića, kao i u brojnim primjerima do sada. 

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...