OVAJ MERCEDES VOZILA JE PARIS HILTON: A sad je došao na servis (VIDEO)

Superauto s početka milenija je stigao na servis, a cijena je...

  • Auto

  • 06. Jun. 2021  06. Jun. 2021

  • 1

Paris Hilton je prije 15 godina kupila Mercedes-Benz SLR McLaren i platila 463.000 dolara. Automobil je nedavno prodan na aukciji, a postigao je cijenu od tek 180.000 dolara. Prevedeno, to znači da je godišnje gubio čak 18.000 dolara na vrijednosti. 

Međutim, prava financijska katastrofa je kad takav automobil završi na servisu. Preko 10.000 dolara potrošeno je na sustavu upravljanja, a potom tu još ide niz zamjena. Jedna od boljki su amortizeri vrata, a oni stoje 2500 dolara po komadu. Dalje na redu su kočnice, a onda idu sitnice kao što su metlice brisača, sapnice i slično. 

Konačan rezultat je nevjerojatnih 34.565 dolara za servis automobila koji je do sada prešao tek 33.800 km. U Americi se za taj novac može dobiti nova A klasa. A da stvar bude gora, uskoro se bliži još jedan servis kočnica, koji će opet izbiti sličan iznos.

(Index Auto)       

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...