EVROPSKI PUT BiH NA STOLU: Održan sastanak Johanna Sattlera i Branislava Borenovića

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović sastao se danas sa šefom Delegacije EU u BiH Johannom Sattlerom. 

  • Vijesti

  • 07. Jun. 2021  08. Jun. 2021

  • 3

Borenović i Satler razmijenili su stavove o evropskom putu BiH. 

„Nečinjenje i opšta nezainteresovanost vlasti u BiH da se naprave koraci ka poboljšanju kvaliteta života građana i opšteg napretka doveli su nas do dugogodišnje stagnacije. Vladavina prava, efikasne pravosudne institucije, snažna ekonomija i demokratski izbori koji izražavaju volju građana za koje se mi zalažemo trebali bi biti prioriteti i svih političkih aktera“, rekao je Borenović. 

On je istakao da jedan od osnovnih prioriteta moraju biti izmjene Izbornog zakona: 

„Кorupcija koja nagriza naše društvo svoje polazište ima u izbornoj korupciji. Potrebne su nam izmjene Izbornog zakona koje će omogućiti zakonite, fer i demokratske izbore što bi se u ovoj neizbornoj godini trebalo uraditi”, rekao je Borenović, koji je i član Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva. 

Tokom razgovora, šef Delegacije EU u BiH naglasio je, pored izmjena Izbornog zakona, potrebu izmjena Zakona o javnim nabavkama, Zakona o sukobu interesa i Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu, kao i implementaciju ostalih 14 ključnih prioriteta, u cilju ispunjavanja kriterijuma Evropske unije za otpočinjanje pregovora o članstvu. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...