RAMIĆ O SUTRAŠNJEM SASTANKU PROBOSANSKIH STRANAKA U BANJOJ LUCI: "Oni koji upiru u SDA, trebaju sami kazati na koji način su doprinijeli procesu povratka..."

"...šta su uradili i šta su konkretno mogli uraditi."

  • Politika

  • 07. Jun. 2021  08. Jun. 2021

  • 9

Na inicijativu SDA sutra će u Banjaluci u vrijeme izricanja presude Ratku Mladiću biti održan sastanak probosanskih stranaka prisutnih u Republici Srpskoj. Sastankom će koordinirati potpredsjednik SDA Edin Ramić koji je govorio u Danu uživo na N1.

“Ciljano jesmo izbrali Banjaluku i institucije entiteta Republika Srpska”, kazao je Ramić.

Na upit ko će sve prisustvovati ovom sastanku, Ramić kaže da je većina pozvanih probosanskih stranaka potvrdila svoje prisustvo na sastanku.

Šta će biti na dnevnom redu?

“O kandidatima je rano govoriti. Izaći ćemo sa principima, razlozima okupljanja i o načinu rada te koordinacije koja će brojati nekoliko stranaka. Treba neke tehničke stvari usaglasiti, na koji način ćemo donositi odluke, utvrđivati dnevni red, kako ćemo dolaziti do kandidata… To je proces koji će biti aktuelan naredne godine u ovo doba kada treba odrediti liste i slično. Uvijek se pojavljuje neka vrsta pesimizma kada se radi o velikom broju stranaka kako će to izgledati. Imamo razloga da dogovorimo principe zajedničkog djelovanja. Svaka od stranaka može dati svoj doprinos”, naveo je Ramić.

Kako pomiriti sujete?

“Imate pojedinaca koji kada ne ostvare neke svoje ambicije mijenjaju stranku i onda će oni unositi neki nered, tražeći neku svoju poziciju na listi i to se dešava. Imamo iskustva iz prethodna dva izborna ciklusa ‘Domovine’, Koalicije ‘Zajedno za BiH’ i drugih blokova, ali se nadam da su ti akteri vremenom sazreli”, naveo je Ramić.

Kako kažu, oni koji upiru u SDA trebaju sami kazati na koji način doprinijeli procesu povratka, šta su uradili i šta su konkretno mogli uraditi.

“Posebno je to problematično kada vam pridike dolaze od ljudi koji su u strukturama SDA igrali značajniju ulogu nego što sam je igrao ja proteklih godina. Odlučivali su, donosili odluke, raspolagali budžetima i danas su izašli i kažu ‘šta je ova SDA nije ništa uradila'”, poručio je Ramić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...