PRED OČIMA SVIJETA: Zločinac Mladić je izbačen iz sudnice tokom izricanja prvostepene presude (VIDEO)

Zbog problema s krvnim pritiskom, pregledao ga je tim ljekara. Navodno mu je pozlilo, jer je njegov pritisak, prema riječima odbrane, bio 180/80.

  • Društvo

  • 08. Jun. 2021  08. Jun. 2021

  • 1

Ratni zločinac Ratko Mladić udaljen je iz sudnice Haškog tribunala nakon što se usprotivio odluci sudskog vijeća tokom izricanja prvostepene presude 2017. godine.

Mladić je imao "krizu hipertenzije" tokom čitanja presude. Zbog problema s krvnim pritiskom, pregledao ga je tim ljekara. Navodno mu je pozlilo, jer je njegov pritisak, prema riječima odbrane, bio 180/80.

Mladić je tražio prekid kako bi otišao u toalet, a na toj pauzi mu je izmjeren pritisak. Odbrana ratnog zločinca tražila je od sudskog vijeća da prekine izricanje presude ili da presudu pročita bez izricanja rezimea.

Sudsko vijeće navelo je da je pritisak kod Mladića bio niži od onog koji je navela odbrana, zbog čega su odbijena oba zahtjeva, piše Klix.ba.

Mladić se usprotivio odluci sudija te je počeo vikati i psovati, zbog čega je odlučeno da će biti udaljen. Mladić je ljutito vikao: "Laž, laž!"

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...