BH. REDITELJICA JASMILA ŽBANIĆ: "Otišla sam živjeti u Berlin nakon što je Konaković Harisu Pašoviću, Danisu Tanoviću i meni rekao da nikada nećemo..."

Žbanić je kazala da je riječ o političkoj strategiji Ministarstva kulture te je poručila da ima mnogo načina da se festival održi, a da "trojka" ima malo vremena da ih nađe.

  • Kultura

  • 08. Jun. 2021  08. Jun. 2021

  • 8

Bosanskohercegovačka rediteljica Jasmila Žbanić komentirala je odluku Vlade Kantona Sarajevo da ne podrži Jazz Fest zbog nepotpune dokumentacije. Žbanić je kazala da je riječ o političkoj strategiji Ministarstva kulture te poručila da ima mnogo načina da se festival održi, a da "trojka" ima malo vremena da ih nađe.

Odluka Kantona Sarajevo da ne podrži Jazz festival nije "greška", to je politička strategija Ministarstva kulture i...

Objavljuje Jasmila ZbanicPonedjeljak, 7. lipnja 2021.

- Odluka Kantona Sarajevo da ne podrži Jazz festival nije "greška", to je politička strategija Ministarstva kulture i stranke koja "drži" to ministarstvo. Sjećam se kada je Dino Konaković, tadašnji premijer (SDA, a sada NiP) rekao Harisu Pašoviću, Danisu Tanoviću i meni da nikada nećemo moći postati direktori nijedne kulturne institucije u Kantonu Sarajevu, jer nismo "u stranci". Čovjek je to izgovorio na zvaničnom sastanku, potpuno uvjeren da se radi o nečemu legalnom i normalnom. Tada sam se pokupila i otišla živjeti u Berlin, odakle i ovo pišem. Kada bude vrijeme, govorit ću više o tome - ali sad je vrijeme za nešto drugo, a to je: Jazz Fest Sarajevo se mora održati! Kako? Ima puno načina, a "trojka" ima malo vremena da ih nađe - napisala je Žbanić na Facebooku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...