JE LI IKO VIDIO DRAŠKA: Gradonačelnik Banje Luke ni riječi o transparentu podrške ratnom zločincu, vjerovatno je kod "Kajaka"

U Banjoj Luci jutros je osvanuo transparent podrške ratnom zločincu Ratku Mladiću. Transparent je okačen na jedan od pješačkih mostova iznad ceste.

  • Hronika

  • 08. Jun. 2021  08. Jun. 2021

  • 13

“Ne priznajemo haške odluke. Ti si ponos Srpske Republike”, piše na transparentu. Pored je stavljena i slika vojničke kape po kojoj je Mladić bio prepoznatljiv tokom rata u BiH, prenosi N1.

Političari iz RS kazali su kako nisu optimistični kada je u pitanju današnja drugostepena presuda Ratku Mladiću.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da očekuje da će opet biti osuđen, ali je i poručio: “Mladić je častan čovjek i nije mogao uraditi ono što je navedeno u optužnici.”

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović kazao je kako “Haški tribunal dijeli selektivnu pravdu”.

“Nije doprinio pomirenju, već je napravio veći jaz“, kazao je Borenović.

Njegov stranački kolega, gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković nije se oglašavao. Vjerovatno ima važnijeg posla.

Početak izricanja presude zakazan je za 15 sati, a signal se emituje s pola sata zakašnjenja.

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...