MINISTAR ČAMPARA O PRESUDI ZLOČINCU: "Pozivam srpski narod u BiH i Srbiji da se distancira od Mladića i drugih ratnih zločinaca"

"...od zločina koje su činili Ratko Mladić i ostali krvnici tvrdeći da to rade u ime srpskog naroda."

  • Politika

  • 08. Jun. 2021  09. Jun. 2021

  • 4

Federalni ministar unutrašnjih poslova NiP-a Aljoša Čampara oglasio se povodom presude Ratku Mladiću.

“Ratnog zločinca Ratka Mladića historija će upamtiti kao jednog od najvećih ratnih zločinaca u savremenoj historiji. Pozdravljam pravosnažnu presudu suda u Hagu kojom je Mladić osuđen na doživotnu kaznu zatvora uz žaljenje što nije oglašen krivim za genocid u šest bosanskohercegovačkih općina”, naveo je Čampara.

On je pozvao pripadnike srpskog naroda, kako u Bosni i Hercegovini isto tako i u Srbiji, da prestanu s negiranjem genocida i da iskažu poštovanje prema žrtvama velikosrpske agresije.

“Presuda ratnom zločinu Ratku Mladiću nije presuda kompletnom srpskog narodu. Priznavanjem genocida, osuđivanjem politika koje odlikuju ratne zločince i iskazivanjem poštovanja prema žrtvama agresije na Bosnu i Hercegovini pripadnici srpskog naroda mogu se distancirati od zločina koje su činili Ratko Mladić i ostali krvnici tvrdeći da to rade u ime srpskog naroda”, naveo je Čampara, prenosi Raport.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...