PREMIJER KANADE KATEGORIČAN: "Ubistvo četvero muslimana u Londonu je TERORISTIČKI NAPAD!"

Napad minibusom u kojem je u Ontariju u nedjelju ubijeno četvero muslimana iz iste porodice, Justin Trudeau, premijer Kanade, nazvao je terorističkim činom.

  • Svijet

  • 08. Jun. 2021  09. Jun. 2021

  • 2

Nathal Veltman (20) je u nedjelju minibusom na trotoaru u gradu Londonu u Ontariju usmrtio četvero muslimana iz iste porodice. Uključujući i 15-godišnju djevojčicu. A teško povrijedio devetogodišnjeg dječaka.

Napadač je uhapšen, a iz policije su saopćili da se vjeruje da je motiv napada bilo to što je riječ o muslimanskoj porodici.

Kanadski premijer Trudeau je u današnjem obraćanju donjem domu parlamenta te zemlje istakao da se nedvojbeno radilo o terorističkom napadu.

“Ta ubistva nisu bila slučajnost. To je teroristički napad počinjen iz mržnje. U srcu naše zajednice”, kazao je Trudeau.

Ističući kako se muslimanska porodica nije vratila kući sa nedjeljne šetnje. Trudeau je kazao da su njihovi životu oduzeti kukavičkim i stravičnim napadom.

Trudeau je najavio da će i lično otputovati u London u Ontariju i prisustvovati komemoraciji žrtvama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...