ŠKORINA REAKCIJA: "Stvarna narav agresivne velikosrpske politike koja je pokrenula rat i tragediju, od Hrvatske, BiH do Kosova..."

"...i koja se do danas sistemskom propagandom iz Beograda i njegovih prekodrinskih ispostava želi zanijekati i relativizirati."

  • Regija

  • 08. Jun. 2021  09. Jun. 2021

  • 1

Miroslav Škoro u ime Demokratkog pokreta, hrvatske stranke čiji je osnivač i predsjednik, osvrnuo se na današnju pravosnažnu presudu zločincu Ratku Mladiću.

Domovinski pokret pozdravlja današnju hašku presudu srpskome ratnom zločincu Ratku Mladiću.

"Pravda ostaje pravdom i kada je tek ovozemaljska, djelomična, selektivna i zakašnjela. Presuda Mladiću ne može vratiti hrvatske i bošnjačke žrtve genocida i najtežih ratnih zločina, ali nas dodatno podsjeća na stvarnu narav agresivne velikosrpske politike koja je pokrenula rat i tragediju, od Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine do Kosova, i koja se do danas sistemskom propagandom iz Beograda i njegovih prekodrinskih ispostava želi zanijekati i relativizirati", naveo je.

Nastavlja da Domovinski pokret podsjeća na činjenicu da je Haški sud u Mladićevoj presudi izostavio utvrditi odgovornost Beograda, ustanoviti Mladićevu krivnju za genocid koji u Bosni i Hercegovini nije proveden tek u Srebrenici 1995. već je začet nad Hrvatima i Bošnjacima u ljeto 1992. masovnim egzekucijama i protjerivanjima u Prijedoru, Sanskoj dolini i konačno okupacijom Bosanske Posavine.

"Ostaje gorčina i zbog činjenice da je Haško tužilaštvo, kao i hrvatsko pravosuđe, propustilo cjelovito utvrditi Mladićevu odgovornost za ratne zločine i agresiju na Republiku Hrvatsku 1991., od Zadra, zadarskog zaleđa i Škabrnje, pa sve do Knina, Sinja i Cetinske krajine. Kao trajna sjena nad ovom presudom ostaje činjenica da je ratni zločinac Ratko Mladić, kao i Radovan Karadžić, pravedno, nedostatno i sa zakašnjenjem osuđen, ali da je čedo velikosrpske genocidne politike, tzv. Republika Srpska, nepravednim međunarodnim mirovnim ugovorom legalizirana te i dalje živi kao trajna zapreka postizanju pravednog mira u Bosni i Hercegovini", dodaje.

Domovinski pokret pozdravlja današnju hašku presudu srpskome ratnom zločincu Ratku Mladiću. ️ Pravda ostaje pravdom i...

Posted by Miroslav Škoro on Utorak, 8. juni 2021.

Na kraju Škoro zaključuje da današnje reakcije na Mladićevu presudu u Beogradu i Banjoj Luci trebaju podsjetiti hrvatski narod i međunarodnu javnost da agresivna i probuđena velikosrpska politika nije do kraja poražena i da ostaje glavna prijetnja hrvatskoj državi, ali i miru i stabilnosti na jugoistoku Europe, prenosi Klix.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...