IZ FRANCUSKE, NA STRUJU: Renault je otkrio novi Megane E-Tech Electric, prvi primjerci izlaze na cestu...

Baterija je kapaciteta 60 kilovat-sati, što će biti dovoljno za doseg od 450 kilometara.

  • Auto

  • 09. Jun. 2021  09. Jun. 2021

  • 0

Prije kraja godine, vozit će se novi crossover Renault Megane E-Tech Electric. Ime mu govori sve, pogon će biti na električnu energiju i francuski proizvođač polaže velike nade u ovaj model.

Dizajnerski se oslanja na konceptni model eVision, ali su njegove linije ipak ublažene.

alt

O performansama se zasad ne zna mnogo, ali nekih informacija ipak ima – baterija je kapaciteta 60 kilovat-sati, što će biti dovoljno za doseg od 450 kilometara. Renault spominje i motor sa 217 konjskih snaga. Zasad nije poznato hoće li Megane dobiti i veću bateriju (u Nissanu je dostupna ona od 90 kWh).

alt

Inače, Renault koristi istu platformu kao i Nissan Ariya. Ovaj SUV trebao je biti dostupan krajem ljeta, ali je njegov dolazak na tržište japanski proizvođač prolongirao za početak 2022. godine, spominjući nedostatak čipova kao glavni razlog.

Renault će na cestu poslati prvih 30 pretprodukcijskih modela. Kamuflaža je dobra, ali oko iskusnog promatrača vodjet će sve ključne linije.

Više fotografija možete pogledati OVDJE.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...