OŠTRA REAKCIJA JADRANKE KOSOR: "Dragi Charles Michel, u Srebrenici je bio genocid, a ne samo 'masakr'"

Bivša premijerka Hrvatske Jadranka Kosor reagovala je na izjavu Charlesa Michela, predsjednika Evropskog vijeća, nakon njegove Twitter objave o presudi Ratku Mladiću, koji je jučer osuđen drugostepeno na doživotni zatvor zbog genocida, zločina protiv čovječnosti, kršenja zakona ili običaja ratovanja tokom rata u BiH 1992 - 1995.

  • Regija

  • 09. Jun. 2021  09. Jun. 2021

  • 0

“Ono što se dogodilo u Srebrenici bio je genocid, a ne samo ‘masakr’, dragi Charles Michel!“, napisala je Kosor na objavu Michela.

Charles Michel, predsjednik Evropskog vijeća, pozdravio je drugostepenu presudu Žalbenog vijeća Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove kojom je Ratku Mladiću potvrđena najstrožija kazna doživotnog zatvora.

“Konačna presuda Međunarodnog suda u slučaju protiv Ratka Mladića još je jedan važan korak u pružanju pravde žrtvama“, kazao je Michel na društvenim mrežama.

Dodao je uz oznaku “masakr u Srebrenici”:

“Pomoći će nam svima da bolnu prošlost ostavimo iza sebe i da budućnost stavimo na prvo mjesto.“

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...