RUSIJA INSISTIRA DA SE OBAVI NEZAVISNI LJEKARSKI PREGLED KRVNIKA: Nisu našli informacije o sadašnjem zdravstvenom stanju Ratka Mladića

"Rusija pridaje veliki značaj pravima pritvorenih pojedinaca, uključujući pravo na medicinsku pomoć", rekao je Kuzmin te podsjetio da je u Rezoluciji 2529 specifično zauzet stav o ovom pitanju.

  • Društvo

  • 09. Jun. 2021  09. Jun. 2021

  • 1

Rusija insistira da se obavi nezavisni ljekarski pregled zločinca Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, rekao je zamjenik ruskog ambasadora pri UN-u Genadij Kuzmin.

- Nismo našli nikakve informacije o sadašnjem zdravstvenom statusu Ratka Mladića, uključujući njegov oporavak nakon operacije. Potpun nezavisni pregled i potvrda, uključujući odgovor na pitanje da li je zadržao kognitivne funkcije, još nije obavljeno. Snažno insistiramo da se obavi ovakva vrsta pregleda - rekao je Kuzmin, prenio je TASS.

On je rekao na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a da Rusija pridaje veliki značaj pravima pritvorenih pojedinaca, uključujući pravo na medicinsku pomoć, te je podsjetio da je u Rezoluciji 2529 specifično zauzet stav o ovom pitanju, piše Srna.

– Ipak, Rezidualni mehanizam nije smatrao da je praktično da podnese izvještaj Vijeću o tome na koji su način ova prava osigurana – rekao je Kuzmin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...