NOVALIĆ ODGOVORIO NA POKUŠAJE STVARANJA NOVE AFERE: "Novi direktor Zavoda Siniša Skočibušić nije upisan u registar, čeka rješenje Općinskog suda"

"Nadamo se da će se to desiti do kraja sedmice kako bi novi direktor mogao potpisati ugovor o nabavci vakcina", kaže Novalić.

  • Politika

  • 09. Jun. 2021  10. Jun. 2021

  • 2

Iz Naše stranke danas su uputili prilično oštre kritike na račun Vlade FBiH, jer još nije potpisan ogovor o nabavci vakcina Sputnik V, koju je dogovorila Vlada KS. Čak je iz NS-a saopćeno kako Vlada FBiH namjerno blokira sklapanje ovog ugovora.

- Zahtijevamo odgovore Vlade FBiH o stvarnim razlozima odustajanja od nabavke Sputnik vakcina. Da li je razlog Vlade FBiH da sabotira nabavku vakcina zbog toga što se nabavka obavlja preko jedinog direktnog i ovlaštenog prodavača za Sputnik, Ruskog investicionog fonda, a ne posrednika, preprodavača bliskih članovima Vlade? Ili što je uvoznik Bosnalijek? Ili je razlog to što se radi o najnižoj cijeni nabavke u regionu, od 10 dolara po dozi? Ili zato što nabavku vrši Vlada Kantona Sarajevo?, saopćeno je iz NS-a.

Međutim, razlog zbog kojeg još uvijek Vlada FBiH nije potpisala ovaj ugovor, prema tvrdnji premijera FBiH Fadila Novalića, daleko je od bilo čega što se navodi u saopćenju NS-a.

- Novi direktor Zavoda Siniša Skočibušić nije upisan u registar, čeka rješenje Općinskog suda. Nadamo se da će se to desiti do kraja sedmice kako bi mogao potpisati ugovor o nabavci vakcina, kazao je za Oslobođenje premijer Novalić.

Više o problemu nabavke vakcina za KS možete pročitati u sutrašnjem printanom izdanju Oslobođenja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...