KAKVA DRAMA U PARIZU: Navijači odbili da napuste tribine, sudija prekidao meč, ali svijet bruji o urliku Novaka Đokovića

Novak Đoković je u četvrtfinalu Roland Garrosa pobijedio Mattea Berrettinija sa 3:1 u setovima.

  • Sport

  • 10. Jun. 2021  10. Jun. 2021

  • 0

Srbijanski teniser odlično je otvorio meč i u prvom setu uspio je da dođe do brejka u četvrtom gemu, kada je poveo sa 3:1. Italijan se nije uspio vratiti u ovom gemu, što je Novak iskoristio i dobio ga sa 6:3.

U drugom setu gledali smo skoro istu sliku na terenu. Đoković je pogađao skoro sve što je mogao, a u pojedinim momentima ni Berrettini nije mogao da vjeruje šta sve njegov protivnik pogađa.

Drugi set trajao je 37 minuta, a Đoković je uspio da napravi dva brejka i slavi sa 6:2 te da povisi na 2:0 u setovima.

Berrettini se borio najviše u trećem setu i nije želio da to bude "metla" u četvrtfinalu. Italijan je uspio nekako da dođe do taj-brejka, u kojem je uz dosta sreće na kraju došao do 2:1.

Italijan je vodio sa 5:4 te je Đoković servirao za ostanak u meču i uspio je lagano da dođe do 5:5. No, Berrettini je siguran bio na svoj servis i poveo je sa 6:5, ali Novak odgovara i šalje set u taj-brejk.

U taj-brejku Berrettini pravi mini brejk i vodi sa 4:3, ali Đoković odlično odgovara i osvaja oba servisa Italijana za preokret od 5:4. No, Berrettini radi istu stvar i dolazi do 6:5 te set-lopte koju odmah koristi i dolazi do 7:6 te je smanjio na 2:1 u setovima.

U četvrtom setu ,Đoković je vodio sa 3:2, a sudija je bio primoran da prekine meč na desetak minuta. Naime, policijski sat u Parizu počeo je u 23 sata, zbog čega su navijači morali da izađu s tribina.

No, mnogi su to odbijali i željeli su ostati do kraja meča. Sudija je prekinuo meč i naredio je redarima da isprazne tribine. Prekid je trajao dvadesetak minuta, što je više naškodilo Berrettiniju, koji je bio u naletu.

Nakon što je meč nastavljen, Berrettini je uspio da dobije svoj servis i poravna na 3:3. Obojica su bila sigurna na svoje servise, a Đoković je uspio da dođe do 6:5 te je Berrettini servirao za ostanak u meču.

U najvažnijem gemu četvrtog seta Berrettini je zakazao i Novak je došao do prve meč-lopte, ali je Italijan to spasio. No, Novak je uspio da dođe ubrzo do još dvije meč-lopte, a treću je iskoristio i stavio tačku na ovaj nevjerovatan meč. Novak je četvrti set dobio sa 7:5.

Đoković je tako bez većih problema uspio da se plasira u polufinale Roland Garrosa, gdje će igrati protiv jednog od svojih najvećih rivala Rafaela Nadala, koji je apsolutni "kralj" ovog turnira.

Nakon osvajanja posljednjeg poena, uslijedio je vrisak kakav se ne pamti.

Okrenuo se Đoković ka publici i glasno vrisnuo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...