ADVOKAT DUŠKO TOMIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: "Dodik je opasniji od Miloševića, on će učiniti više štete nego Turci za 500 godina…"

On je mišljenja da će progres izostati dok se ne raskrsti s trenutnim politikama, zacementiranim u sukobe i podjele.

  • Mini market

  • 10. Jun. 2021  10. Jun. 2021

  • 2

"Za nacionalne sukobe u bivšoj Jugoslaviji ne bi trebalo kriviti samo tadašnje istaknute lidere Slobodana Miloševića, Franju Tuđmana i Aliju Izetbegovića", tvrdi advokat s haškom praksom Duško Tomić.

Nažalost, narodi su, kaže on, pripremili sedlo nacionalizma u koje su zajahali ovi lideri.

"Nemam nikakve dileme da je smrt Izetbegovića i Tuđmana spasila onoga što bi im se dogodilo u Haagu. Međutim, njih će osuditi vrijeme kada se otrijezne ovi koji skaču sada na spomen Franje, Alije, pa i Miloševića", kaže Tomić.

"Danas mi vidimo da ovo nisu ničije državice, da smo sve sirmoašniji… Obećanje da ćemo biti Švajcarska i da ćemo jesti zlatnim kašikama je bio film za budale. Poginulo je na hiljade nevinih ljudi, popaljeno je sve i napravljene su milijarde štete. Osiromašeno je sve, a perspektiva je presječena i našoj nerođenoj djeci", kazao je Tomić.

On je mišljenja da će progres izostati dok se ne raskrsti s trenutnim politikama, zacementiranim u sukobe i podjele.

"Imamo Dodika, koji je opasniji od Miloševića, koji će učiniti štete više nego Turci za 500 godina. Imamo Bakira, koji je mnogo opasniji i zločastiji od svog oca. Imamo potomke HDZ-a, koji su mnogo rigidni. Tamo gdje su HDZ-ovi na vlasti, sva sela su i dalje popaljena i napuštena, a oni su dobri sa SNSD-om", kazao je Tomić u emisiji "Globalno" na BN TV-u.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...