NAKON MUNJEVITE AKCIJE PRIPADNIKA SIPA-e: Poznata imena uhapšenih u akciji u kojoj je razbijena organizirana kriminalna grupa

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) priveli su u akciji “Skuter 3” osam osoba zbog sumnje da su švercali duhan i cigarete, potvrđeno je za “Glas Srpske”.

  • Hronika

  • 11. Jun. 2021  11. Jun. 2021

  • 0

Tom prilikom je zaplijenjena veća količina duhana, cigareta i novca koji potječe iz krivičnog djela. Nezvanično, privedeni su: Mehmed H. iz Sarajeva, Goran K. iz Prnjavora, Refik M. iz Lukavca i Mirza G. iz Tuzle te Milenko i Milan S. iz Šamca, Damjan R. iz Pelagićeva i Svemir K. iz Srebrenika. Izvor blizak istrazi kazao je da je akcijom obuhvaćena još jedna osoba, koja će biti pozvana na saslušanje, ali nije poznato da li će biti osumnjičeni ili svjedok.

Sve uhapšene terete za organizovani kriminal i nedozvoljeni promet akciznih proizvoda. 

Iz SIPA-e je saopšteno da je u okviru akcije “Skuter 3” uhapšeno osam osoba i pretreseno 11 lokacija u Tuzli, Šamcu, Pelagićevu, Lukavcu, Zavidovićima, Prnjavoru i Ilidži s ciljem otkrivanja šverca duhana i akciznih proizvoda. Osim duhana, istražioci SIPA-e oduzeli su i mašine za rezanje duhana, cigarete bez akciznih markica, novac i više mobilnih telefona.

- Oduzeti predmeti mogu se dovesti u vezu s organizovanim kriminalom te nedozvoljenim prometom akciznih proizvoda. Akcija je izvedena pod nadzorom Tužilaštva BiH i Suda BiH - saopštila je SIPA.

Iz Tužilaštva BiH je saopšteno da su osumnjičeni duže vrijeme nabavljali, prevozili i skladištili rezani duhan, koji su preprodavali.

- Ilegalno su iz Turske uvozili mašine za punjenje cigareta, koje su u rastavljenim dijelovima prebacivali u BiH - saopšteno je iz Tužilaštva.

Istaknuli su da je pronađeni zaplijenjeni novac stečen nezakonitom prodajom cigareta i duhanskih proizvoda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...