MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA: Ukoliko koristite klima-uređaj u automobilu, ovo trebate znati…

Bolje je prilikom ulaska u automobil otvoriti vrata i prozore prije nego što uključite klima-uređaj.

  • Auto

  • 11. Jun. 2021  11. Jun. 2021

  • 0

Došlo je vruće vrijeme, koje traži da počnemo uključivati klima-uređaj u vozilima.

Mnogi klimatizacijski sistemi trpe zbog nekvalitetnog održavanja pa je kod nekih marki automobila potrebno zamijeniti filter klime već nakon 15.000 kilometara. Tako će klima učinkovitije raditi, a spriječit ćete i širenje plijesni i bakterija.

Bolje je prilikom ulaska u automobil otvoriti vrata i prozore prije nego što uključite klima-uređaj. Ovim jednostavnim postupkom temperatura se već može značajno smanjiti. Nakon što se automobil prozrači, možete ući, zatvoriti vrata i prozore i uključiti klima-uređaj.

Da bi se postigla ravnomjerna raspodjela protoka zraka, otvori za odzračivanje trebaju biti usmjereni prema gore, a ne prema licima putnika. Još je bolje uključiti otvore koji idu uz vjetrobransko staklo. Ovim jednostavnim postupkom zrak kvalitetnije struji kroz unutrašnjost automobila.

Neposredno nakon ulaska u automobil, može biti korisno uključiti unutrašnju recirkulaciju na nekoliko minuta, jer će to još brže hladiti unutrašnjost. Nakon par minuta, uključite dovod vanjskog zraka. To će omogućiti sistemu da ravnomjernije i učinkovitije rasporedi protok zraka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...