ERDOGAN ZNA ISKORISTITI SVOJIH PET MINUTA: "Samit NATO-a prilika da s Bidenom razgovaram o…"

Erdogan je na izlazu iz džamije “Burhaniye Sehriban Hatun”, koja je otvorena klanjanjem džuma-namaza, odgovarao na pitanja novinara o aktuelnim dešavanjima.

  • Svijet

  • 11. Jun. 2021  11. Jun. 2021

  • 1

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je da će samit NATO-a, koji se održava 14. juna, biti prilika da s američkim predsjednikom Joeom Bidenom razgovara o odnosima Turske i Sjedinjenih Američkih Država.

Erdogan je na izlazu iz džamije “Burhaniye Sehriban Hatun”, koja je otvorena klanjanjem džuma-namaza, odgovarao na pitanja novinara o aktuelnim dešavanjima.

Istaknuo je da će tokom samita razgovarati i sa predsjednikom Francuske Emmanuelom Macronom.

- Bit će to prilika da razmotrimo pozitivne i negativne strane odnosa Turske i Francuske – kazao je turski predsjednik.

Dodao je da će na samitu zemlje NATO-a razgovarati o tome šta je učinjeno i šta će biti učinjeno u narednom periodu.

- Osim toga, imat ću priliku razgovarati o odnosima Turske i Amerike s gospodinom Joeom Bidenom. Pored toga, imamo bilateralne sastanke. Na tim sastancima imamo razgovore s britanskim premijerom Borisom Johnsonom, francuskim predsjednikom Macronom i njemačkom kancelarkom – kazao je Erdogan.

Poručio je, također, da je Turska moćna država koja zauzima svoje mjesto među prvih pet zemalja članica NATO-a. Nakon samita NATO-a, posjetit će Azerbejdžan radi potpisivanja sveobuhvatnog sporazuma u Shushi, kulturnoj prijestolnici zemlje, piše AA.

- Sastat ću se sa predsjednikom Ilhamom Aliyevom u Shushi, gdje ćemo potpisati sporazum između naše dvije države. Ovo će biti sveobuhvatan sporazum između Turske i Azerbejdžana – rekao je Erdogan.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...