KAKAV TRILER U PARIZU: Nevjerovatni Đoković razbio Nadala nakon četiri sata igre, pogledajte video o kojem će se dugo pričati

Novak Đoković pobijedio je Rafaela Nadala u polufinalu Roland Garrosa. Bilo je 3:1 za najboljeg tenisera svijeta, po setovima 3:6, 6:3, 7:6, 6:2.

  • Sport

  • 12. Jun. 2021  

  • 0

Nadal je Đokovića potpuno razbio u prvom setu. Razigrao se nakon što je spasio dvije break lopte na i došao je do prednosti od 5:0.

 

Novak međutim nije odustajao. Vezao je tri gema zaredom, spasio je čak sedam set lopti, ali nije uspio da okrene Nadala koji je prvi set dobio sa 6:3.

Đoković breakom otvara drugi set, ali Rafa odmah uzvraća i u tim trenucima se igrao zaista dobar tenis sa dosta odličnih poena.

Novak u šestom gemu pravi novi break, a zatim spašava pet break šansi na svoj servis i koristi prvu set loptu, te osvaja drugi set sa 6:3.

Bitka velikana nastavljena je i u trećem setu. Novak i Rafa su igrali zaista odličan tenis, Đoković je ispustio break prednosti i pobjednik trećeg seta odlučen je u tie-breaku.

Tamo se bolje snašao Đoković. Odigrao je jako dobro ovaj dio meča, dobio je set sa 7:6 i poveo je sa 2-1 u setovima.

Nadal oduzima servis Novaku na početku četvrtog seta. Međutim, Nole odmah uzvraća i to žestoko, veže šest gemova zaredom, doslovno gazi Nadala u svim segmentima igre i dolazi do pobjede i plasmana u finale.

Novak će igrati svoje peto finale Roland Garrosa, a protivnik u finalu će mu biti sjajni Grk Stefanos Tsitsipas.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...