SRAMNE PORUKE NANI FATI ORLOVIĆ: Sveštenik Srpske pravoslavne crkve Predrag Popović prevršio svaku mjeru

Sveštenik Srpske pravoslavne crkve Predrag Popović komentirao je na svom Instagram profilu rušenje crkve u Konjević-Polju koja je nelegalno bila izgrađena u avliji nane Fate Orlović.

  • Društvo

  • 13. Jun. 2021  13. Jun. 2021

  • 16

On u svojoj objavi osuđuje postupak rušenja crkve, a nanu Fatu nazvao je babom kojoj je "njena kafa bitnija od sreće mnogih."

-Bilo je toga, i pričali su nam kako su živjeli oni koji su rušili Svetinje. A čovjek se sve nada da su prošla ta vremena i da smo bar malo naučili šta je sveto u životu, no iz dana u dan život nas sam vrati u takvo vrijeme i pokaže neljudskost ljudi.

Nije to ništa novo. Rušili su hramove i prije, rušiće ih i ubuduće. To samo govori koliko je bitno da svi ostanemo zajedno i da se ne dijelimo po bilo kakvim osnovama. Koliko nam je danas potrebnija molitva i ljubav… - piše Popović.

Dodaje da ga nikada nisu brinuli neljudi koji ruše hramove, već oni koji su tu da ruše Crkvu!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...