PREDSJEDNIK CRNE GORE ZGROŽEN SKANDALOZNIM SNIMCIMA IZ NIKŠIĆA: "To je najbjelodaniji izraz POVAMPIRENJA ČETNIČKE IDEOLOGIJE!"

Sinoć je na glavnom gradskom trgu u Nikšiću za sada nepoznata osoba oskrnavila spomenik narodnom heroju Ljubi Čupiću.

  • Regija

  • 13. Jun. 2021  13. Jun. 2021

  • 4

Na snimku koji je objavio portal "Pobjeda" vidi se srednjovječni muškarac koji urinira po spomeniku legendarnom narodnom heroju Ljubi Čupiću i to dok su nedaleko od njega prolazili ljudi.

Skandalozni, sramotni čin skrnavljenja spomenika objavljen je sinoć na društvenim mrežama, a pojedini korisnici su prepoznali čovjeka navodeći da je riječ o nikšićkom taksisti, navodeći i broj taksi vozila.

"Slobodna Bosna" je jutros objavila reakcije uglednih regionalnih novinara Dragana Bursaća i Andreja Nikolaidisa, a danas je reagovao i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

"Sinoćni monstruozni anticivilizacijski čin skrnavljenja spomenika ikoni crnogorskog antifašizma Ljubu Čupiću u Nikšiću je sramota za savremenu Crnu Goru. To je najbjelodaniji izraz povampirenja četničke ideologije koje svojim nečinjenjem podstiče nova parlamentarna većina. Očekujem da nadležni državni organi odlučno i adekvatno reaguju. U protivnom, znaćemo šta nam je činiti i kako da odbranimo naše revolucionarno nasljeđe i najvrednije istorijske vrijednosti savremenog crnogorskog društva", napisao je Đukanović na svom Twitter profilu.      

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...