VATRENI PALI NA WEMBLEYU BEZ ISPALJENOG METKA: Engleska pobijedila očajnu Hrvatsku (FOTO, VIDEO)

Englezi su u svojoj premijernoj utakmici na EURU minimalnim rezultatom 1:0 bili bolji od Hrvatske.

  • Sport

  • 13. Jun. 2021  13. Jun. 2021

  • 4

Početak utakmice apsolutno je pripao selekciji Garetha Southgatea. Već u šestoj minuti zatresao se okvir gola Vatrenih kada je sa nekih 20-ak metara iskosa sjajno potegao Foden.

Samo četiri minute kasnije nakon jednog odbitka fudbaler Leedsa Kalvin Phillips je šutirao iz prve, ali se sjajnom odbranom istakao Livaković.

altFoto: BORIS KOVAČEV / CROPIX

Nakon žestokog starta Engleza, Hrvati su uspjeli malo smiriti tempo igre pa se do kraja prvog dijela igre šansi gotovo da nikako nije bilo. Gledali smo pravu fudbalsku uspavanku sve do 57. minute kada je pao jedini gol na ovom meču.

Sterlinga je na sjajan način uposlio danas fenomenalni Phillips, a fudbaler Manchester Cityja šutira iz prve i matira golmana Vatrenih za erupciju oduševljenja malobrojnih navijača na Wembleyu.

altFoto: BORIS KOVAČEV / CROPIX

Hrvatska je djelovala u najmanju bezopasno, a jedinu kakvu takvu šansu za viceprvake svijeta imao je Ante Rebić koji je u 66. minuti iz odlične pozicije loše šutirao pored gola.

Rezultat se do kraja nije mijenjao, Englezi su zatvorili sve prilaze svom golu i tako upisali prva tri boda na otvorenju turnira.

U narednom kolu tim Zlatka Dalića će igrati sa Češkom Republikom 18. juna, a selekcija Gordi Albiona će istog dana snage odmjeriti sa Škotskom također na Wembelyu.

(SB / SN / Sportsport.ba)

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...