Sport
KAKVA NOĆ U ENGLESKOJ: Šampionski snovi Liverpoola surovo ugašeni na "Goodisonu", United okrenuo Sheffielda, pogledajte sažetke... (VIDEO)
Prije 4h0
Temperature su napokon porasle i mnogi zato ovih dana često posegnu za osvježavajućim desertima. Jedan od njih je i jednostavna torta od jagoda, milerama i piškota, za koju vam ne treba ni peć ni puno vremena.
Gastro
14. Jun. 2021 14. Jun. 2021
0
SASTOJCI:
– 500 grama jagoda
– 300 ml slatkog vrhnja
– 200 grama milerama
– 100 grama šećera
– 200 grama piškota
– 200 ml hladnog mlijeka za piškote
– 1 mala kašika ektrakta vanilije
– malo limunovog soka za jagode
PRIPREMA:
1. Odaberite zdjelu u kojoj ćete slagati tortu (po izboru staklena, keramička ili bilo koja druga). Maknite peteljke s jagoda, operite ih, narežite na tanke komade i prelijte s par kašika limunovog soka.
2. Mikserom miješajte slatko vrhnje. Tek kada se formira šlag malo po malo dodajite šećer. Kada dobijete čvrst šlag, ubacite u njega mileram i kratko miksajte dok ih ne povežete u glatku kremu.
3. U hladno mlijeko stavite ekstrakt vanilije i pomiješajte. Umočite svaku piškotu kratko u mlijeko i posložite na dno pripremljene posude. Kada ste popunili dno piškotama, stavite na njih par kašika kreme i zatim red jagoda. Ponavljajte dok ne iskoristite sve sastojke, a završite s kremom na vrhu na koji ćete posložiti još malo jagoda. Stavite u frižider na nekoliko sati i zatim poslužite, prenosi Faktor.ba.
Sport
KAKVA NOĆ U ENGLESKOJ: Šampionski snovi Liverpoola surovo ugašeni na "Goodisonu", United okrenuo Sheffielda, pogledajte sažetke... (VIDEO)
Prije 4h0
Evropa
UKRAJINSKA BRIGADA RASPALA SE U KRITIČNOM TRENUTKU: Šokirani Rusi krenuli u masovni proboj
Prije 4h1
Hronika
UŽAS U SRBIJI: Majka tukla uplakanu bebu u lajvu na društvenoj mreži, policija hitno reagovala
Prije 4h0
Evropa
STOTINE HILJADA IH ŽIVI U INOSTRANSTVU: Pasoši vojno sposobnim muškarcima izdavat će se samo u Ukrajini
Prije 5h0
Gastro
STARINSKI KOLAČ BEZ BRAŠNA: Štangle od oraha po receptu iz 1956.
22. Apr. 20240
Gastro
JEFTIN, SOČAN, A USPIJEVA SVIMA: Ako volite egzotični ukus kokosa, ovo je idealan recept za vas
23. Apr. 20240
Gastro
RECEPT ZA BUREK HARISA DŽINOVIĆA: Neki ga ne vole sa ovim dodatkom
Prije 13h0
Gastro
TOPI SE U USTIMA: Na brzinu napravite desert s istoka i oduševite ukućane… (VIDEO)
23. Apr. 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.