GOTOVA ZA 15 MINUTA: Brzo i bez pečenja spremite kremastu tortu od jagoda

Temperature su napokon porasle i mnogi zato ovih dana često posegnu za osvježavajućim desertima. Jedan od njih je i jednostavna torta od jagoda, milerama i piškota, za koju vam ne treba ni peć ni puno vremena.

  • Gastro

  • 14. Jun. 2021  14. Jun. 2021

  • 0

SASTOJCI:

– 500 grama jagoda
– 300 ml slatkog vrhnja
– 200 grama milerama
– 100 grama šećera
– 200 grama piškota
– 200 ml hladnog mlijeka za piškote
– 1 mala kašika ektrakta vanilije
– malo limunovog soka za jagode

PRIPREMA:

1. Odaberite zdjelu u kojoj ćete slagati tortu (po izboru staklena, keramička ili bilo koja druga). Maknite peteljke s jagoda, operite ih, narežite na tanke komade i prelijte s par kašika limunovog soka.

2. Mikserom miješajte slatko vrhnje. Tek kada se formira šlag malo po malo dodajite šećer. Kada dobijete čvrst šlag, ubacite u njega mileram i kratko miksajte dok ih ne povežete u glatku kremu.

3. U hladno mlijeko stavite ekstrakt vanilije i pomiješajte. Umočite svaku piškotu kratko u mlijeko i posložite na dno pripremljene posude. Kada ste popunili dno piškotama, stavite na njih par kašika kreme i zatim red jagoda. Ponavljajte dok ne iskoristite sve sastojke, a završite s kremom na vrhu na koji ćete posložiti još malo jagoda. Stavite u frižider na nekoliko sati i zatim poslužite, prenosi Faktor.ba.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...