ISPLIVAO ISKAZ MAMIĆEVE SUPRUGE USKOKU: "Zdravko je u Dubaiju uzeo 10.000 eura i dao sudiji Vekiću za šoping"

"Sjećam se toga, jer je Zdravko taj novac uzeo meni i dao njima iako sam se ja tome protivila. Zdravko je sucu tamo kupio i cipele Louis Vuitton..."

  • Hronika

  • 14. Jun. 2021  15. Jun. 2021

  • 0

Zdravko Mamić, kao i osječki suci koje optužuje za primanje mita, ulaže žalbe na rješenje kojim je USKOK protiv njih otvorio istragu. Suci i poduzetnik Drago Tadić, koji su zadržani u istražnom zatvoru, žalit će se i na tu odluku suda. O žalbama će odluka biti donijeta u idućih nekoliko dana.

Dok se čeka odluka o nastavku ovog procesa, Telegram doznaje detalje iskaza Mamićeve supruge Marine Mamić. Ona je ispitana dok je USKOK još provjeravao ima li ikakve osnove za otvaranje istrage protiv osječkih sudaca.

Ko su ključni svjedoci u istrazi?

Marina Mamić je istražiteljima u USKOK-u detaljno opisala druženja svog muža s optuženim sucima, posebno sa sucem Zvonkom Vekićem. O njegovim susretima s Mamićem u vrijeme trajanja procesa na Županijskom sudu u Osijeku već je govorila i sučeva partnerica, a među svjedocima su i donedavni Mamićev odvjetnik Veljko Miljević, šefica Dinama Vlatka Peras, predsjednik HNS-a Davor Šuker, predsjednik Uprave firme Osijek Koteks Zoran Škorić

Gospođa Mamić potvrđuje da se njezin muž često sastajao sa sucem Vekićem. Kaže da mu je davao novac koji je uzimao iz kuće. Prema njezinoj procjeni, radilo se o oko 400 hiljada eura gotovine. Inače, USKOK u rješenju o istrazi sucima na teret stavlja primanje najmanje 370 hiljada eura mita.

"Vekić je s prijateljicom došao kod nas na večeru"

"Teško mi je izračunati vrijednost svih drugih darova, večera, putovanja… Ja sam bila nazočna nekim njihovim susretima. Sjećam se da je u ljeto 2017. Vekić sa svojom prijateljicom došao kod nas u kuću na večeru. Vidjela sam ga i na druženju u vikendici u Buševcu krajem 2017., a zajedno smo bili u Dubaiju", svjedočila je gospođa Mamić. dodajući da je suca Vekića vidjela i 2019. u Banjoj Luci.

"Svaki put razgovaralo se o suđenju u Osijeku. Sudac je Zdravku obećavao brda i doline. Spominjao je i druge suce. Sjećam se da je govorio o Krušlinu i da će mu sugerirati kako da donosi odluke u Zdravkovu korist", dio je iz svjedočenja Marine Mamić.

"Zdravko je 10 hiljada eura uzeo meni i dao njima"

Pred istražiteljima potvrdila je i dio obrane Zdravka Mamića, koji je, među ostalim, naveo da je Vekiću i njegovoj prijateljici u Dubaiju dao 10 tisuća eura za šoping.

"Sjećam se toga jer je Zdravko taj novac uzeo meni i dao njima, iako sam se ja tome protivila. Zdravko je sucu tamo kupio i cipele Louis Vuitton, a zajedno smo bili i na večerama tijekom tog putovanja. Zdravko je platio većinu tog putovanja, no dio je financirao i Zoran Mamić", ispričala je Marina Mamić istražiteljima, piše Telegram.

Prema njezinim riječima, Zdravko Mamić je, dok su sa sucem Vekićem bili u Banjoj Luci, rekao da će mu dati 5 ili 10 hiljada eura. "Njih dvojica otišla su do toaleta, a kada su se vratila, Zdravko je rekao da je dao novac Vekiću", prisjetila se.

Ljetovanje od 65.600 kuna

Sucu i njegovoj prijateljici, tvrdi Marina Mamić, Zdravko je platio i ljetovanje u Rovinju u hotelu Monte Mulini 2017. godine.

To je ljetovanje, od kraja jula do početka avgusta, kako su istražitelji utvrdili iz hotelske dokumentacije, stajalo ukupno 65.600 kuna. Naime, uz suca je bila i njegova prijateljica s kćeri te još jednom djevojkom.

Nije, međutim, utvrđeno da je Vekić podigao toliki iznos sa svog računa, a i njegova prijateljica izjavila je da ona nije platila troškove ljetovanja, piše Index.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...