"NEMOJTE ODMAH ZAKUKATI KADA VAM KRAJEM SEDMICE...": Meteorolog Nedim Sladić najavljuje promjenu vremena...

Pred nama su bar još dva ugodnija dana s obzirom na to da će biti pretežno oblačno i vlažno vrijeme, koje u našu zemlju pristiže sa Crnog mora.

  • Vijesti

  • 15. Jun. 2021  15. Jun. 2021

  • 0

Meteorolog Nove BH Nedim Sladić prognozira da ubrzo počinje pravo ljeto, a prema dostupnim prognozama, padavine su do 22. juna gotovo svedene na nulu.

- Vrućina će dobijati sve više na snazi od srijede, kako će prema našoj zemlji pritjecati topliji zrak s juga kontinenta. A prema idućem vikendu treba računati da se pojedini dijelovi zemlje približavaju, a u pojedinim projekcijama se prikazuje da bi se mogla premašiti granica od 35°C. Eh, sad - što ste tražili mjesecima, to ćete i dobiti pa nemojte odmah zakukati kada krajem sedmice temperature budu na granici nepodnošljivog dana (32°C). Uživajte u ljetu i suncu, ali se pazite i UV zračenja - poručio je Sladić.

No, pred nama su bar još dva ugodnija dana s obzirom na to da će biti pretežno oblačno i vlažno vrijeme, koje u našu zemlju pristiže sa Crnog mora.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...