NOVA PRAVILA STUPAJU NA SNAGU ODMAH: YouTube uvodi zabrane, ovo se više neće tolerirati...

Glavna stranica YouTubea jedna je od najposjećenijih na svijetu te se smatra velikim favoritom brojnih oglašivača.

  • HiTec

  • 15. Jun. 2021  15. Jun. 2021

  • 0

YouTube je postao izbirljiv oko reklama koje objavljuje u 'jarbolu' - velikom prostoru na vrhu glavnog zaslona stranice. Prema izvještaju Engadgeta, zabranjene su neke izborne i političke reklame, kao i one vezane uz kockanje, alkohol i lijekove na recept.

Ovo znači da u zaglavlju YouTubea više nećete vidjeti reklame za kasina ili političke kandidate, mada će promotivni materijali u vezi s ovim temama i dalje biti prisutni u ostalim reklamnim prostorima. YouTube ih, doduše, planira "pomnije ocijeniti" prije objave, pišu iz Axiosa. Nova pravila na snagu stupaju odmah.

Glavna stranica YouTubea jedna je od najposjećenijih na svijetu te se smatra velikim favoritom brojnih oglašivača. YouTube je, umjesto cjelodnevne objave reklame, odlučio koristiti ciljano reklamiranje - konkretno, Trumpova kampanja kupila je oglasni prostor na sam dan glasanja - prije nego što je Google odlučio uvesti promjenu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...