"BIO SAM SAMO NA SASTANKU": Privođen u Bijeljini kada i Tijana Ajfon, a sinoć na EP-u sudio utakmicu Španija - Švedska

"Slučajno sam se našao na tom placu, ja imam svoju kompaniju i bio sam u Bosni i Hercegovini na poslovnom sastanku."

  • Šareni svijet

  • 15. Jun. 2021  15. Jun. 2021

  • 0

Meč između Španije i Švedske sudio je Slavko Vinčić, sudija iz Slovenije koji je tokom prošle godine saslušan kao svjedok, nakon "druženja" sa srbijanskom starletom Tijanom Ajfon.

Tokom maja 2020. godine, policija je provela akciju "Kristal", kada je u jednoj vikendici u Bijeljini privedeno 36 osoba, među kojima su se našli i slovenski arbitar, kao i Tijana Ajfon.

Policija je tada u vikendici pronašla drogu, oružje, ali i hrpu novca. Kako se navodi, policija je pronašla 10 pištolja, 14 paketića kokaina, tri pancira, na desetine mobilnih telefona i laptopa, ali i 20.000 konvertibilnih maraka u kešu.

Arbitar Slavko Vinčić se branio riječima kako je slučajno dospio tu i da je samo na poslovnom sastanku.

"Slučajno sam se našao na tom placu, ja imam svoju kompaniju i bio sam u Bosni i Hercegovini na poslovnom sastanku. Prihvatio sam poziv na ručak i to je bila moja najveća greška, žalim zbog toga", rekao je Slavko Vinčić za slovenski list "Večer", a potom je nastavio:

"Sjedio sam za stolom s društvom, odjednom je došla policija i dogodilo se šta se dogodilo. Nemam nikakve veze s grupom koja je uhvaćena i prviedena, a ni moji poslovni partneri nemaju ništa s tim."

Sudija je nakon informativnog razgvora pušten na slobodu, a Tijana Maksimović (Tijana Ajfon) je nakon priznanja osuđena na godinu dana zatvora zbog organizovanja prostitucije.

Kako bilo, UEFA i dalje gaji ogromno povjerenje prema ovom arbitru, jer je tokom godine bio glavni sudija na nekoliko utakmica Lige šampiona, sad je dobio povjerenje i za Euro u grupi elitnih sudija, a nakon meča Španija - Švedska, očekuje se da nastavi da sudi tokom daljnjeg toka Prvenstva, piše Telegraf.rs.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...