DVA DANA NAKON SUSRETA S BIDENOM: Erdogan će razgovarati s Dodikom, Džaferovićem i Komšićem

Susret članova Predsjedništva s turskim liderom održat će se samo dva dan poslije njegovog dugo očekivanog sastanka s američkim predsjednikom Joeom Bidenom.

  • Vijesti

  • 15. Jun. 2021  16. Jun. 2021

  • 3

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine u četvrtak i petak sudjelovat će na Samitu Procesa za saradnju u Јugoistočnoj Evropi (SEECEP), koji se održava u Antaliji, a tom prilikom susret će se i s predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoğanom.

Samit počinje u četvrtak, a tu večer je zajednička večera koju organizira domaći predsjednik. U petak u 11 sati će Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić imati bilateralni sastanak s Erdoganom.

Susret članova Predsjedništva sa turskim liderom održat će se samo dva dan poslije njegova dugo očekivanog sastanka s američkim predsjednikom Joeom Bidenom.

Taj dan otvara se i 14:30 Antalija diplomatski forum, a Šefik Džaferović učestvovat će u panelu "Kako možemo ojačati regionalnu solidarnost s obzirom na naučene lekcije?".

Dodik, Komšić i Džaferović u petak će se susresti sa Josepom Borrellom, visokim predstavnikom Evropske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku.

U subotu, drugog dana foruma, članovi Predsjedništva BiH susret će se s Miroslavom Lajčákom, izaslanikom Evropske unije za dijalog Srbije i Kosova, piše Klix.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...