PORTAL "ISTRAGA" OTKRIVA: Poslušajte kako državni tužilac Oleg Čavka preko Enesa Ribića prodaje zlato na crnom tržištu

O vezama Olega Čavke i ugostitelja Enesa Ribića nedavno je svjedočio i bivši direktor UIO-a Kemal Čaušević. Ribić je ranije ugovarao i sastanke državog tužioca s Naserom Keljmendijem. Na snimcima možete čuti kako Ribić obećava članovima porodice Nasera Keljmendija da će pričati s drugom te da ih "neće dirati".

  • Mini market

  • 16. Jun. 2021  16. Jun. 2021

  • 2

Snimak je nastao 2013. godine i prije dvadesetak dana dostavljen je skoro svim redakcijama u Sarajevu. "Istraga" je provjerila njegovu autentičnost i zaključili smo da je u pitanju vjerodostojan snimak. Ako ga pažljivo poslušate, saznat ćete da je državni tužilac Oleg Čavka preko svog prijatelja Enesa Ribića na crnom tržištu prodavao - zlato. (na snimku u prilogu 9.13)

Enes Ribić: Paša moj

Oleg Čavka: “Je li sve b.o. (op.a. bezopasno)?

Enes Ribić: E, nije

Oleg Čavka: Šta nije?

Enes Ribić: Ona narukvica se ne sviđa tako da nju vraćam. A ovo što je ostalo ostalo je 1437 KM

Oleg Čavka: Ponesi, ponesi

Državnog tužioca Olega Čavku i ugostitelja Enesa Ribića vežU dugogodišnje prijateljstvo i “krediti”. Na snimcima dostavljenim medijima možete saznati kako je državni tužiLac bio žirant za kredite ovom ugostitelju koji je svakodnevbo bio u kontaktu sa članovima porodice Nasera Keljmendija, od kojih je, da se zaključiti, uzimao novac.

Enesa Ribića je, kako je već objavljivao portal Istraga.ba, Čavka slao na sastanke sa osobama koje je istraživao. Jedan takav razgovor zabilježen je 24. marta 2011. godine, kada je Ribić ugovarao sastanke Olega Čavke i narkobossa Nasera Keljmendija. Nadalje, sarajevskim medijima dostavljen je i razgovor Enesa Ribića i Olega Čavke koji se odnosi na Kemala Čauševića, bivšeg direktora UIO-a, koji je svjedočio da je Ribiću davao novac namijenjen državnom tužiocu Čavki koji ga je istraživao.

“Bio sam s jednim od one dvojice”, kaže Enes Ribić svom prijatelju Olegu Čavki.

“A znam, to je onaj što me sada manje zanima”, odgovara državni tužilac u razgovoru vođenom 28. maja 2013. godine.

“Nije, Boga mi”, nastavlja Ribić, “Ja mislim da te ovaj više zanima.”

“Ti govoriš o onoj situaciji”, oprezno će Čavka, “gdje je ono kao nešto blokirano”.

U pitanju je, naravno, Kemal Čaušević, bivši direktor UIO-a, kojem je tada bila blokirana imovina na prijedlog tužioca Olega Čavke. Ovaj razgovor možete poslušati na 10.15 snimka koji se nalazi u prilogu teksta.

Na snimku možete čuti kako Enes Ribić razgovara sa članovima porodice Nasera Keljmendija i prepričava im razgovore sa Olegom Čavkom.

“Što se tiče mog druga, možemo biti rahat. On ga neće dirati”, prenosi Ribić muškarcu sa albanskim naglaskom koji živi na Ilidži (6.23).

Ovo je, prema informacijama "Istrage", samo dio snimaka koje su načinile policijske agencije koje su godinama prisluškivale i pratile Enesa Ribića, u čijim je ugostiteljskim objektima Oleg Čavka dogovarao svoje sumnjive poslove. U tom periodu državni tužilac Oleg Čavka je progašen i za ličnost godine "Dnevnog avaza", čiji je vlasnik Fahrudin Radončić održavao poslovne veze s narkobossom Naserom Keljmendijem.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...