SNIMAK STRAVE I UŽASA: Objavljen videosnimak pada žičare u Italiji u kojoj je poginulo 14 osoba (VIDEO)

U nesreći je poginulo 14 osoba, a preživio je samo petogodišnji dječačić koji je prije sedam dana otpušten iz bolnice.

  • Hronika

  • 16. Jun. 2021  17. Jun. 2021

  • 1

Strašna nesreća u kojoj je pri padu dijela žičare na sjeveru Italije krajem maja poginulo 14 osoba sablaznila je Evropu. Sada se pojavila snimka od 19 sekundi koja pokazuje da zrobljeni ljudi nisu imali nikakve šanse. 

Petogodišnji izraelski dječak, jedini preživjeli, izišao je prije sedam dana iz bolnice jer mu se zdravstveno stanje jako popravilo. Dječak je jedini putnik koji je preživio pad gondole žičare u Stresi, nedaleko od vrha Mottaronea.

Ostalih 14 putnika, uključujući njegove roditelje, dvogodišnjeg brata i pradjeda i prabaku, poginulo je. Eitan, čija je poridica doselila u Italiju 2018., zadobio je u nesreći teške povrede.

Protiv više radnika firme koja upravlja žičarom vodi se krivični postupak zbog sumnje da su namjerno deaktivirali sistem za hitno kočenje koji je trebao blokirati kabinu kada je puknuo kabal.

Dosad su tri osobe uhapšene zbog propusta u omogućavanju sigurnog rada žičare. 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...