PROF. IZETBEGOVIĆ PROGOVORILA O NOVIM PROBLEMIMA U KCUS-u: "Dr. Amela Katica-Mulalić nije smijenjena niti za..."

U KCUS-u je došlo do pobune kadra, prije svega anesteziologa, a sve je kulminiralo nakon što je šefica Klinike za anesteziju na KCUS-u, dr. Amela Katica-Mulalić, navodno, dobila otkaz.

  • Vijesti

  • 16. Jun. 2021  17. Jun. 2021

  • 2

Informacije o novim problemima na KCUS-u veoma brzo su se proširile u domaćoj javnosti. Kako je ranije navedeno, na KCUS-u je došlo do pobune kadra, prije svega anesteziologa, a sve je kulminiralo nakon što je šefica Klinike za anesteziju na KCUS-u, dr. Amela Katica Mulalić, navodno, dobila otkaz.

Prema ranijim medijskim saznanjima, navodno je pet anesteziologa prijetilo otkazom na KCUS-u. 

Odgovor na ova pitanja potražili smo kod generalne direktorice KCUS-a, prof. dr. Sebije Izetbegović. Izetbegović je  prokomentarisala ove navode, jasno i nedvosmisleno demantujući svaki od njih.

"Klinika za plućne bolesti na Podhrastovima vraćena je u prvobitno stanje i biće preseljeni svi pacijenti i uposlenici sa privremenog lokaliteta na koji su izmješteni zbog stvaranja izolatorija", kazala je Izetbegović za Oslobođenje u odgovoru na pitanje o zatvaranju izolatorija na Podrhastovima, što je jedina tačna informacija koja se pojavila u medijima.

Kada je riječ o navodnom otkazu za dr. Katica Mulalić, prof. dr. Izetbegović je kategorična po tom pitanju.

"Dr. Amela Katica Mulalić je šefica Klinike za anesteziju i reanimaciju, nije smijenjena, niti za to postoji bilo kakav razlog, poručila je Izetbegović.

Profesorica Izetbegović poručuje da se objavom ovakvih vijesti skreće pažnja sa drugih problema.

"Objava ovakvih neistinitih i neprovjerenih vijesti je vjerovatno skretanje pažnje javnosti sa istinski problematičnih dešavanja na nekim drugim mjestima", zaključila je Izetbegović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...