HAPŠENJE ALISE MUTAP ODJEKNULO U REGIJI: "Neću stati dok Dalida Burzić ne bude uhapšena..."

Policija u Sarajevu uhapsila je u srijedu Alisu Mutap, bivšu djevojku mladića Dženana Memića koji je preminuo pod nerazjašnjenim okolnostima, a sve je više dokaza u prilog optužbama porodice o pravosudno-političko-policijskoj i ljekarskoj uroti kako bi se prikrilo ubistvo.

  • Mini market

  • 17. Jun. 2021  17. Jun. 2021

  • 0

Članovi porodice Dženana Memića tvrde da je on brutalno pretučen 2016. godine zbog čega je umro, što je pokušao prikriti niz policijskih i pravosudnih službenika, ali i ljekara te njegova bivša djevojka Alisa Mutap, koja je sve morala vidjeti, ali se ona branila iskazom da ima amneziju, piše Hina.

Budući da je ove godine istragu o slučaju preuzelo državno Tužilaštvo, uhapšeno je više policijskih službenika koji su tvrdili da je Memić preminuo u saobraćajnoj nesreći, a za sve su optužena dvojica Roma.

Hapšenje Alise Mutap predstavlja veliki iskorak u istrazi o ovom slučaju.

"Ovo čekamo već 1.955 dana. Alisa je konačno uhapšena. Neću stati dok Dalida Burzić ne bude uhapšena", rekao je u prvom komentaru Dženanov otac Muriz Memić.

Dalida Burzić bila je glavna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koje je ranije vodilo istragu o ovome slučaju.

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo insistiralo je na tezi da je Memić smrtonosne povrede zadobio u saobraćajnoj nesreći, odnosno da ga je udario kombi u vlasništvu dvojice Roma Ljube i Bekrije Seferovića, prenose hrvatski mediji.

No, u dva navrata Kantonalni sud u Sarajevu odbacio je tu tezu tužilaštva ocijenivši kako ne postoje dokazi koji bi je poduprli. Sarajevski sud tako je presudio i nakon što je Vrhovni sud Federacije BiH u dva navrata oborio prvostepenu presudu tražeći ponovno odlučivanje. 

Zbog slučaja "Memić", u BiH su u više gradova održani protesti solidarnosti s njegovom proodicom da istraje u rasvjetljivanju okolnosti stradanja mladića. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...