ODABRALI PRAGMATIČNI NIJEMCI: Ukoliko mislite da su skupe tekućine za vjetrobranska stakla najbolje, mogli biste se iznenaditi rezultatima testa

Što se tiče ljetnih tekućina za pranje vjetrobranskog stakla vozila, sama cijena nije uvijek mjerilo kvaliteta.

  • Auto

  • 17. Jun. 2021  17. Jun. 2021

  • 0

To pokazuje test njemačkog magazina "Auto Bild". Od deset gotovih mješavina u rasponu od 0,40 do 3,80 eura za litar proizvoda, polovica je postigla drugu najbolju ocjenu dobro, ali to uključuje ne samo najskuplji proizvod na testu, već i otprilike deset puta jeftiniji proizvod.

Sonax Xtreme sredstvo za čišćenje vjetrobranskog stakla jedino je sredstvo sa maksimalnom vrlo dobrom ocjenom (93/100 bodova). Košta 2,30 eura po litru. Jedini je proizvod koji otapa 100 posto takozvane hidrofobne prljavštine i gradske nečistoće, između ostalog, čađi, abrazivnih čestica gume i prašine ili simuliranih ostataka insekata, koji ljeti često uzrokuju masne prozore.

Slijedi Robby Rob, koji košta 0,61 eura. Učinkovit je čak i brži od pobjednika na gradskoj nečistoći, ali malo je teže s prljavštinom od insekata, tvrde ispitivači. Dijeli drugo mjesto s OMV Caristalom koji košta dva eura (po 83/100).

Najskuplji proizvod na testu, pak, dijeli četvrto mjesto s drugim najjeftinijim. Aral clear view (3,80 eura) postigao je isti rezultat (77) kao i Ernst Scheibenklar (0,59 po litri).

W5  iz Lidla za 0,40 eura također je dobio ocjenu dobar te je možda i najbolji u omjeru uloženog i dobivenog.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...