NOVI "ZMAJ" NA SLATKIM MUKAMA: Reprezentativac Bosne i Hercegovine priznao da ga traži sedam klubova, među njima i velikani...

Bh. reprezentativac na izlaznim je vratima švedskog Malmea i samo je pitanje kada će biti objavljena vijest o njegovom transferu. U ovom klubu očekuju rekordnu zaradu od mladog stopera, a i on sam ne krije da ga žele mnogi timovi.

  • Sport

  • 17. Jun. 2021  17. Jun. 2021

  • 0

Anel Ahmedhodžić priznao je da se za njega interesuje čak sedam klubova.

"Čekaj, da prebrojim... Sedam klubova me želi, i to dobrih klubova", rekao je Anel u intervjuu za švedski "Sydsvenskan".

Na pitanje novinara o mogućem transferu u Atalantu, s kojom se uveliko i odavno povezuje, Ahmedhodžić odgovara: "Nije još ništa dogovoreno, ali jako je blizu. Još nije ništa odlučeno."

Ahmedhodžić je bio sjajan u dresu Malmea kada je osvojena titula prvaka, a odlično igra i ove sezone sa 12 nastupa i jednim postignutim golom.

Prema posljednjim informacijama, Atalanta je najbliže njegovom dovođenju i spremna je platiti ga oko devet miliona eura. U tom slučaju bi postao najskuplje plaćeni igrač koji je prodan iz Allsvenskan lige, čime bi nadmašio i rekord koji drži Zlatan Ibrahimović, kada je za 8,1 milion eura prešao iz Malmea u Ajax.

Osim toga, 22-godišnji stoper postao bi i najskuplji bh. defanzivac ikada. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...