POGLEDAJTE KAKO JE NOVINARKA "ABC-ja" IZIRITIRALA PUTINA: "Ako su vaši politički protivnici mrtvi, u zatvoru, otrovani..." (VIDEO)

Putin se počeo referirati na nerede na Kapitolu 6. januara i rekao da Rusija ne želi takvu vrstu haosa unutar svojih granica.

  • Svijet

  • 17. Jun. 2021  17. Jun. 2021

  • 3

Vladimir Putin i Joe Biden sastali su se jučer prvi put otkako je Biden postao američki predsjednik.

Putin je u jednom trenutku postao vidno iziritiran novinarskim pitanjem o postupanju sa političkim protivnicima.

- Ako su vaši politički protivnici mrtvi, u zatvoru, otrovani… ne šalje li to poruku da ne želite političke protivnike, čega se bojite – pitala ga je novinarka američkog "ABC-ja".

Putin se počeo referirati na nerede na Kapitolu 6. januara i rekao da Rusija ne želi takvu vrstu haosa unutar svojih granica.

- Ljudi su se pobunili i ušli u Kongres sa političkim zahtjevima. Prijetilo im se kaznama zatvora od 20 do 25 godina… Iz kojeg razloga, još ne znam. Suosjećamo s onim što se događa u SAD-u, ali ne želimo da se to dogodi u Rusiji – odgovorio je Putin, prenosi "Hayat".

Inače, sastanak je trajao oko tri sata, nije bilo zajedničkog ručka, a i konferencije za novinare su bile odvojene.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...