"SB" ISPRED TUŽILAŠTVA KS; TAMO JE I PORODICA DŽENANA MEMIĆA: "Nakon hapšenja Alise Mutap, sve je jasno... MI ĆEMO POBIJEDITI" (FOTO)

Arijana Memić, sestra stradalog Dženana, istaknula je da ovo nije kraj te da ih još čeka duga borba.

  • Vijesti

  • 17. Jun. 2021  17. Jun. 2021

  • 1

Porodica stradalog mladića Dženana Memića danas je istaknula da je posljednji put predala zahtjev za sastanak glavnoj kantonalnoj tužiteljici Sabini Sarajliji.

Ispred Tužilaštva KS su se okupili svi oni koji pružaju podršku porodici Memić kroz njihovu borbu.

Arijana Memić, sestra stradalog Dženana, istaknula je da ovo nije kraj te da ih još čeka duga borba.

“Sretni smo, jer smo uspjeli dokazati da smo svih ovih godina govorili istinu i da nikada ne mislimo odustati. Jučer su uhapšene četiri osobe, među kojima je i Alisa Mutap, i od nje smo tražili da samo kaže ko je ubio našeg Dženana. Nikada nije htjela reći iz nekih njenih razloga, ali uskoro ćemo saznati koji su to”, navela je Dženanova sestra Arijana.

Kako je kazala, ova njihova borba važna je i drugim ljudima, piše N1.

“Onima koji su mislili da se moraju predati nepravdi koja ih je zadesila, ali evo, mi im poručujemo da se treba boriti i nakon svih podmetnutih nogu i laži, mi ćemo pobijediti kad-tad nakon dugih pet godina. Jučerašnja privođenja nisu bitna samo za našu porodicu nego za cijelu bh. javnost zbog kriminalnih tokova unutar institucija BiH. Sada znamo da su svi jednaki pred zakonom i da će odgovarati za svoja djela”, istaknula je Arijana.

Muriz Memić je kazao da, nakon jučerašnjeg hapšenja, nema čovjeka koji se nije obradovao.

“Mislim da je napravljen veliki pomak, ali još veliki posao predstoji. Drago mi je da je jučer MUP KS uhapsio Alisu da vratimo vjeru. Danas sam se obratio Sarajliji, slugi ovog sistema, da primi mene i mog advokata, jer ona je stala ispred kriminala Dalide Burzić i ista je ona saučesnik u zataškavanju ubistva. Ni danas nije kasno da odustane od ovog predmeta, jer joj je valjda jasno nakon hapšenja Alise o čemu se radi”, naveo je Muriz.

Kako kaže, dosad je uhapšeno sedam osoba te će biti još hapšenja.

“Poruka moja za kraj Dalidi Burzić je da nikada neću odustati i da ću se boriti, ja živim za svog Dženana. Dalida Burzić, ti si na redu, ti si kriva, izvući se nećeš. Zahvaljujem za sve podrške, ali borba se i dalje nastavlja. Jučer nam se vratila nada u pravdu”, naglasio je Dženanov otac Muriz.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...