"SB" NA PREDSTAVLJANJU PROGRAMA "LJETUJTE U TUZLI": Ovo je poruka građanima Bosne i Hercegovine... (FOTO)

"Pozivam vas da dođete na plažu koja je iznad standarda Plave zastave, da dođete na plažu čiji su standardi viši od bilo koje plaže na jadranskoj obali, da dođete u grad sa zrnom soli", poručio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

  • Vijesti

  • 17. Jun. 2021  17. Jun. 2021

  • 1

U organizaciji turističkih zajednica Kantona Sarajeva i Grada Tuzle, u sarajevskoj Vijećnici danas je predstavljen program "Ljetujte u Tuzli". Predstavljena je turistička ponuda Tuzle i pozvani su svi građani Bosne i Hercegovine da ove godine ljetuju u gradu soli, javlja Anadolu Agency (AA).

Svečanosti u Vijećnici prisustvovali su gradonačelnici Sarajeva i Tuzle Benjamina Karić i Jasmin Imamović te predstavnici dviju turističkih zajednica.

"Ljetujmo u našoj prekrasnoj BiH"

Gradonačelnica Sarajeva Karić kazala je kako danas iz Vijećnice šalju poruku jedinstva, zajedništva i saradnje glavnog grada sa svim drugim gradovima BiH te kako joj je posebna čast što danas u Sarajevu mogu predstaviti Tuzlu i dati punu podršku tom gradu.

"Moto koji nas vodi je ‘Ljetujmo u našoj prekrasnoj BiH’. Mi želimo zadržati turiste, želimo dati priliku ne samo turizmu nego kulturnom turizmu. Želimo pokazati Evropi, svijetu, ali i našem domaćem stanovništvu kakve prirodne ljepote imamo", kazala je gradonačelnica Karić.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović poručio je kako mu je vrlo važna sinergija Tuzle i glavnog grada Sarajeva te kako s nestrpljenjem očekuju da se uradi autoput Sarajevo - Beograd, koji će još bolje međusobno povezati bh. gradove.

Ono s čim se Tuzla u kontekstu ljetnog turizma najviše može pohvaliti svakako su "Panonska jezera", jedina slana jezera u Evropi, koja se prostiru na površini od više od 20.000 kvadratnih metara. Imamović ističe kako je jezera dosad posjetilo više od pet miliona građana.

“Mi u Tuzli vjerujemo da jedino vrijedi živjeti zajedno, da jedino vrijedi živjeti normalno, da su različitosti bogatstvo. Sjedimo u Vijećnici koja je iz aspekta arhitekture trijumf jedinstva različitosti”, rekao je Imamović te dodao:

“Ponovo vas pozivam da dođete na plažu koja je iznad standarda Plave zastave, da dođete na plažu čiji su standardi viši od bilo koje plaže na jadranskoj obali, da dođete u grad sa zrnom soli.”

Jedinstveni na međunarodno tržište 

Kenan Magoda, ispred Turističke zajednice Kantona Sarajevo, naglasio je kako BiH ima šta da pokaže te kako sektor turizma jedino zajednički može prebroditi pandemiju i probleme s kojima je suočen turizam. Raduje se saradnji Sarajeva i Tuzle, ali i drugih gradova BiH.

“Ono što je najvažnije jeste da na međunarodno tržište moramo izaći jedinstveni, jer turizam ne poznaje granice. Turista ne zna da li je u Kantonu Sarajevu ili u Tuzli, da li je u RS-u ili Federaciji. To je ona poruka koju turizam treba i mora da pošalje u svijetu. Na nama je da pokažemo ljepote ovog grada i države. Ovo je samo jedna uvertira i nastavak saradnje umrežavanja gradova u BiH”, kazao je Magoda.

Voditeljica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Tuzle Amra Jaganjac također je naglasila kako se nada da je ovo samo početak priče o saradnji gradova u BiH.

“Budući da smo opredijeljeni da samo kroz zajedničke projekte i zajednički nastup možemo u najboljem svjetlu predstavljati BiH, svaki od naših gradova ima svoju jedinstvenu ponudu i ni u kom slučaju nismo konkurencija jedni drugima. Naprotiv, možemo zajednički polučiti još bolje rezultate”, kazala je Jaganjac.

Pozvala je sve građane da ove godine ljetuju na jedinstvenim slanim Panonskim jezerima u srcu Tuzle.

U okviru predstavljanja Tuzle u Sarajevu otvorena je i izložba posvećena znamenitim tuzlanskim slikarima Ismetu Mujezinoviću i Adeli Ber, prvoj školovanoj slikarki u BiH, a također i postavka posvećena književnicima Meši Selimoviću i Dervišu Sušiću. Izložbu je moguće posjetiti u narednih 10 dana. Večeras će, također, biti izvedena predstava “Kreketanje” u Narodnom pozorištu Sarajevo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...