ADVOKAT ALISE MUTAP NAKON SASLUŠANJA U TUŽILAŠTVU: "Nije se branila šutnjom, odgovorila je na sva pitanja, spremna je..."

"...da se podvrgne svemu što zatraži Tužilaštvo."

  • Hronika

  • 17. Jun. 2021  18. Jun. 2021

  • 1

Advokat Alise Mutap Ramić, Goran Dragović je potvrdio da je saslušana u prostorijama Tužilaštva BiH u svojstvu osumnjičene na određene okolnosti. 

"Alisa Mutap se nije branila šutnjom. Odgovorila je na sva pitanja koja su zanimala Tužilaštvo u predmetu. Alisa Mutap je po ko zna koji put samoincijativno se ponovno ponudila Tužilaštvu u cilju razriješenja. Dakle, u pogledu njene amnezije, povreda koje je zadobila i u svakom drugom mogućem smislu, a što je i radila posljednje dvije-tri godine. Slobodno neka bude bilo koji ekspert iz bilo koje zemlje, u pogledu njene amnezije. Ona je spremna da se podvrgne svemu što zatraži Tužilaštvo", istakao je Dragović. 

Navodi kako javnosti nije poznato da je Alisa Mutap 2016.godine bila na detektoru laži na kojem je "prošla" ispitivanje i ona se sada ponovo ponudila da ponovo budem poligrafski testirana.

"Ona više ne može ništa uraditi i aktivnije ponuditi sve u cilju razriješenja ovog slučaja. Ona je predeta Tužilaštvu jutros u 10 sati, Tužilaštvo ima rok 24 sata da donese odluku", kazao je Dragović za Oslobođenje. 

Podjsećamo, Alisa Mutap, bivša djevojka stradalog Dženana Memića, predana je jutros u nadležnost Tužilaštva BiH nakon što je jučer uhapšena u Sarajevu pod sumnjom za prikrivanje dokaza.

Također, u ovom predmetu uhapšena su i dvojica policajaca Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Nebojša Veljović i Nedžad Hrvat. Podsjetimo, uhapšen je i Muamer Ožegović, koji je kobne noći bio recepcioner u hotelu Crystal na Ilidži.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...