DRASTIČAN ZAOKRET BIVŠE KOLINDINE SAVJETNICE: Mirjana Hrga danas mete, pere čaše u restoranu, pomaže u kuhinji…

Medijska stručnjakinja opisala je kako joj sada život izgleda - daleko od kamera, intervjua, medijske strke. Sve je to usporedila sa svojim razmišljanjima o obrazovanju.

  • Show

  • 18. Jun. 2021  18. Jun. 2021

  • 2

Mirjana Hrga, nekadašnja televizijska novinarka i urednica te savjetnica bivše predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, svoj je život vezala uz otok Lošinj, odnosno gradić Osor. Tamo je početkom marta prošle godine njezin suprug, inače poznati zagrebački advokat Staša Ste­­fanović, sa partnerom otvorio restoran "Konobu Mare" - a konoba je Mirjani postala novi život. Uprkos problemu sa pandemijom i koronom, nisu odustali nego, sudeći po njezinoj najnovijoj objavi na društvenim mrežama - upravo suprotno.

Medijska stručnjakinja opisala je kako joj sada život izgleda - daleko od kamera, intervjua, medijske strke. Sve je to usporedila sa svojim razmišljanjima o obrazovanju.

"Godinama sam upozoravala da će se Hrvatskoj dogoditi dramatičan problem i to se i dogodilo. Bit će sve veći i rezultirat će ozbiljnim promjenama u društvu.

Naime, zvučalo je grubo kad sam rekla da ne treba baš svaka kuća slati dijete na fakultet, jer patit će i kuća, i dijete, i društvo. Odgovoreno mi je da sam gruba, da djeca trebaju imati pravo na bolji život kad već tu mogućnost nisu imali njihovi roditelji. I tako se dogodilo da u novonastaloj demokraciji i slobodi izbora gomile novih privatnih fakulteta i sličnih varijacija, dobijemo vojsku akademskih i 'akademskih' građana, koji su u svojim poslovima prečesto višak, beskorisni, u konačnici potplaćeni i nesigurni, a s druge strane nemamo dovoljno poštenih zanatlija, konobara, kuhara i sličnih zanimanja bez kojih društvo ne može funkcionirati.

S diplomom u kuhinju

E, pa, završila sam fakultet, bila na naslovnicama, mogla što želim i moći ću i dalje što želim, jer je to stvar izbora svakog pojedinca, ali ponosno pomažem u kuhinji restorana, čast mi je naučiti nešto novo od ljudi koji znaju iznimno mnogo, ponekad metem, ponekad perem čaše, ponekad odem u dostavu i uživam u životu i radu. Radim od jutra do večeri.

Naše društvo zapelo je u kulturi nepostojećeg ružičastog svijeta interneta, laži i privida da se bez rada može dogoditi čudo, konzumerizma i sanjanja ludih snova, a nitko da napravi red i kaže: 'Gospodo, rasporedite se malo, nije ispod časti raditi, nedostojanstveno je Bogu dane krasti'", zaključila je Mirjana Hrga.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...