"ODMAH SU DOBILI CRVENI KARTON OD SAD-a...": Damir Arnaut upozorava susjede, tvrdi da Hrvatska nanosi više štete sebi nego BiH

Damir Arnaut, poslanik u Parlamentu BiH iz Naše stranke, napomenuo je za N1 da je Bosna i Hercegovina predala aplikaciju za članstvo u Evropsku uniju u februaru 2016. Prošlo je od toga pet godina. A niko u regiji nije čekao toliko dugo.

  • Politika

  • 18. Jun. 2021  18. Jun. 2021

  • 4

“Debelo kasnimo, a poprilično je jednostavno. EU je pred nas stavila 14 prioriteta. Suštinsko je pitanje da li ovi ljudi žele da BiH uđe u EU. Mislim, na osnovu njihovog ponašanja, da oni ne žele da napredujemo ka EU. Jer, kad napredujemo, to uznači onda vladavinu zakona i reformu izbornog zakonodavstva, u smislu integriteta izbornog procesa. To znači nema krađe na izborima, na vlast dolaze drugi ljudi. Ovi, jednostavno, to ne žele”, istaknuo je Arnaut.

Kazao je da Hrvatska treba da shvati koliko je bitno da u ovo područje uđe u NATO te da je dovoljno pogledati granice BiH i Hrvatske.

“Kad je NATO u pitanju, Slovenija je pokušala zaustaviti put Hrvatske ka NATO savezu i vezati to za Piranski zaljev. Odmah su dobili crveni karton SAD-a. Tako da mislim da je to kratkotrajna šteta i da će Hrvatska odustati. Hrvatska nanosi više štete sebi nego nama”, kazao je Arnaut gostjući na N1 televiziji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...